Fenomenální dvojkoncert SAHu nadchl davy posluchačů

V sobotu 23. 5. 2015 jsme si vyzkoušeli, jaké to je být „vytížené hudební hvězdy“. V časných ranních hodinách jsme po náročné přípravě zahájili koncertem slavnost k 10. výročí otevření zámku v Linhartovech. 

V sobotu 23. 5. 2015 jsme si vyzkoušeli, jaké to je být „vytížené hudební hvězdy“. V časných ranních hodinách jsme po náročné přípravě zahájili koncertem slavnost k 10. výročí otevření zámku v Linhartovech. Zde jsme vystoupili na prosbu kastelána Jaroslava Hrubého. Koncert se nesl v komorním duchu, protože jsme hráli pouze v omezené sestavě, abychom se vtěsnali do nám přidělených prostor. Odměnou nám byl potlesk a uznání mnoha návštěvníků, kteří ocenili, na jak vysoké úrovni je SAH schopen hrát. Koncert nebyl jen během zahájení, ale pokračoval i poté, co se první návštěvníci vydali na prohlídku zámku. Náš výkon nám zajistil pozvání na další zámecký koncert, který proběhne v září 2015.

Druhý koncert následoval v 11:30 na Hlavním náměstí v Krnově. Zde se již značně prochladlí hudebníci odhodlali k velkému výkonu a pro poloplné náměstí i tak zahráli několik svých nových skladeb. Na staré jistoty typu irských lidových se taky nezapomnělo. 

Za obětavý a zodpovědný výkon dětí i uměleckých vedoucích děkují umělečtí vedoucí Martin Kopeček a Jiří Šiffner.

Foto a text umělečtí vedoucí Martin Kopeček a Jiří Šiffner

Předchozí

Následující

Nejnovější příspěvky
Archivy