Brighton – den druhý

Přístavní město Brighton je jedním z největších a neznámějších přístavních letovisek Velké Británie a bývá nazýván Londýnem na pobřeží. Tuto informaci si můžeme přečíst v turistické příručce. A protože jsme se od naší paní průvodkyně více nedozvěděli, vydali jsme se ho prozkoumat sami. 

Nádherné slunečné počasí a nebe bez mráčků nás nejprve zavedlo na oblázkovou pláž. Sluneční paprsky se odrážely na vodní hladině a v tu chvíli již někteří z nás litovali, že nechali doma plavky. Rozhodli se alespoň vyzout boty a smočit nohy ve vlnách. Snídaně na pláži z domácích zásob neměla chybu.
Po ranním procitnuti u pláže jsme zamířili do centra města do bývalé královské rezidence Royal Pavilion, připomínající indický palác, a poté do Sea life centre. Těžko říct, co se nám líbilo více, obojí mělo své kouzlo. Po prohlídce kouzelných uliček s obchůdky, přišel dlouho očekávaný rozchod, nejdříve u obchodního centra, později na zábavním molu Brighton Pier. Zábava skončila v půl šesté, kdy se pomalou procházkou podél pobřeží, dostáváme k autobusu, který nás odváží do Londýna. Všichni z nás s napětím očekávají rodinu, ve které budeme bydlet. Nakonec jsme se dočkali, rozdělili nás, odvezli nás a po večeři nás konečně čeká postel! Hurá!

Archivy