Cesta domů

Probudili jsme se do slunečného rána. Sice by nám to mohlo být jedno, protože sedíme v autobuse, ale pohled z autobusu na okolní krajinu je takto příjemnější. Některým je to jedno, snaží se dospat probdělou noc a zjišťují, že kecat do pěti ráno nebylo to pravé. Asi nás probrala cesta trajektem, odplouvali jsme s hodinovým zpožděním, tedy ve 23 hodin ( v ČR už 24 ). Za hodinu a půl jsme byli na francouzském území. Noční přejezd z Doveru do Calais byl klidný, na palubě více foukalo než při cestě tam, ale přesto tady někteří strávili celou dobu.

Dobrá nálada naší skvělé party 45 žáků a 4 bodygárdů nás neopouští ani, když během cesty odpovídáme na záludné testové otázky paní průvodkyně. Správné odpovědi jsou slosovatelné a malé ceny vyhrávají Nikol K., Dominik H. a Jakub I. Po menším rozruchu je v autobuse zase klid. Divné. Přemýšlíme jak jsme se měli těch sedm dní, co všechno jsme zažili a kolik zajímavostí viděli. Máme na to ještě dost času. Předpokládaný příjezd domů GPS ukazuje kolem 20 hodin, když vše půjde hladce.

Domů se těšíme na rodiče, sourozence, svůj pokoj, svoji postel…..a současně netěšíme na to, že výlet skončil a že v pondělí zase zasedneme do školních lavic. Byli jsme dobrá parta.

Za 4 bodygárdy musíme říct, že jsme si lepší skupinu dětí ani nemohli přát. Táhli jste za jeden provaz, našli nové kamarády a více se poznali a my vás také. Děkujeme vám za váš přístup a bezproblémový průběh celého výletu. Bylo to super a budeme na zájezd do Velké Británie vzpomínat hodně dlouho.

Vaši bodygárdi

 

PS. Ke škole jsme dojeli přesně ve 21:05 a byli jsme předání rodičům v pořádku. Děkujeme také řidičům, že nás bezpečně dopravili tam i zpět.

Archivy