Madame Tussaud a City of London aneb ulov si svou celebritu

Sraz v sedm ráno u autobusu byl opravdu v sedm ráno, už jsme sehraný tým, srazy zvládáme s přehledem všichni (kromě průvodkyně). Kufry a všechny věci v autobuse máme naskládané za 10 minut a poklusem vyrážíme do místního supermarketu nakoupit si jídlo na celý den. Máme na to 15 minut, o půl osmé vyrážíme k Oku, Londýnskému. V plánu je jízda metrem k Muzeu Madame Tussaud. Vzhledem k tomu, že nákup jízdenek do metra trvají nezvykle (nebo jako obvykle?) dlouho, jen tak se nám nechce čekat a vyrážíme koupit vstupenky na London Eye. Nejdeme všichni, malá skupina zůstává dole a mává ostatnim. Pohled na celý Londýn je úchvatný, neboť nám opět svítí sluníčko. Po půl hodině výhledu staneme na pevné zemi a tak jedeme metrem, které nám připadá jako bludiště, konečně do Muzea Madame Tussaud. Před východem z metra ještě potkáváme sochu Sherlocka Holmese, fotíme se. Dočkali jsme se vstupu do muzea. Má několik pater, procházíme, fotíme se s celebritami, herci, sportovci, státníky, zpěváky a postavami z filmů až scházíme po jednotlivých patrech k vozíčkům, které nás provezou historií a podsvětím Londýna. Nakonec sedíme v 4D kině a koukáme na krátký film o filmových superhrdinech. Líbí se nám všechno.

Metrem se dopravujeme zpět do Westminsteru k Parlamentu a Big Benu, procházíme kolem něj k Westminsterskému opatství přes ulici White Hall, kde jsou velvyslanectví a ministrerstva až k Downing Street č.10, kde bydlí ministerský předseda. Dále přes St’James Park k Buckingham Palace. V parku si dáváme piknik, sedíme na trávě, svačíme, odpočíváme a kopírujeme chování Angličanů. Později procházíme kolem královského sídla a ulicí Mall scházíme na Trafalgarské náměstí. Čůráme v Národní Galerii a pokračujeme na Piccadilly Circus až k Leicester Square, na náměstí, které je centrem zábavy a kde probíhají, ve zdejším kině, filmové premiéry. Chození už máme plné zuby, a proto dostáváme rozchod na nákup posledních suvenýrů. V půl sedmé se odsud vydáváme k autobusu k Londýnskému oku. Už se stmívá a my přecházíme po mostě přes řeku Temži, pomalu se rozsvěcují světla a my se, ač neradi, loučíme s Londýnem. Poslední pohledy na řeku Temži a plující lodě, osvětlený Big Ben, Houses of Parliament, London Eye….nasedáme do autobusu a odjíždíme. Užili jsme si to.

Míříme do Doveru, kde v deset večer najíždíme na trajekt a opouštíme Anglii napořád. Máme před sebou dlouhou cestu v autobuse přes Francii, Belgii, Německo a celou Českou republiku.

Vaši bodyguardi

Následující

Archivy