Kouzlo podzimu

Sobotní sedmé listopadové dopoledne se děti z 1., 2. a 4. oddělení školní družiny vydaly na výlet a to na Hliniště. Tam na nás čekal pan Bodešínský, který si pro nás opět připravil naučné povídání o tom, co se dřív na Hliništi dělalo, jak se těžila hlína, pálily cihly a k čemu nyní Staré Hliniště slouží.

Sobotní sedmé listopadové dopoledne se děti z 1., 2. a 4. oddělení školní družiny vydaly na výlet a to na Hliniště. Tam na nás čekal pan Bodešínský, který si pro nás opět připravil naučné povídání o tom, co se dřív na Hliništi dělalo, jak se těžila hlínapálily cihly a k čemu nyní Staré Hliniště slouží.

Poutavě dětem vylíčil, co je to přírodní památka, jak se v ní chovat, jaký má vlastně smysl chránit a uchovávat starý lom, který poskytuje příbytky ohroženým druhům obojživelníků, ptákům i chráněným rostlinám. Na 700m dlouhé naučné stezce se děti nejen dozvěděly spoustu informací, ale čekalo je i malování v přírodě, vytvořily si frotáž z podzimního listí. Pan Bodešínský měl pro děti připravené i další úkoly, které nám z části překazil déšť a také čas, který nám tady rychle utíkal.
Na závěr jsme si společně opekly párky, snědly dobrotky, děti byly odměněny samolepkami zvířátek i malou sladkostí a poté, co jsme se rozloučily s p. Bodešínským, jsme se vydaly zpět ke škole.
Chtěla bych touto cestou poděkovat p.Bodešínskému za smysluplně strávené sobotní dopoledne, které si pro děti ze školní družinky připravil.

Text: Okapalová L., Foto: Šrubařová B.

Archivy