Aprílová škola Jiřího Žáčka

Hurá! Těšíme se do knihovny…!“ ozývalo se ze 3.C už ráno ve třídě 10. listopadu. Po 3. hodině jsme se vydali na besedu. Dozvěděli jsme se, že Jiří Žáček – básník a spisovatel – měl teď nedávno 70 let. Píše úžasné humorné básničky pro děti.

„Hurá! Těšíme se do knihovny…!“ ozývalo se ze 3.C už ráno ve třídě 10. listopadu. Po 3. hodině jsme se vydali na besedu. Dozvěděli jsme se, že Jiří Žáček – básník a spisovatel – měl teď nedávno 70 let. Píše úžasné humorné básničky pro děti. Jeho verše jsou vtipné. Mezi knihy patří např. Aprílová škola, Žáčkova encyklopedie pro žáčky, Slabikář, …a mnoho dalších…

Paní knihovnice Naděžda Lhoťanová nám četla ukázky z knih. Luštili jsme také hádanky o bonbony a náročnější úkoly byly pak dokonce o pastelky. Mohli jsme si půjčit knihu a dozvěděli jsme se o Jiřím Žáčkovi spoustu věcí.

Nakonec jsme byli rozděleni do družstev a měli za úkol otázky a tajenku. Vyhrál tým s vedoucím Oliverem. Gratulujeme. Celá třída jsme získali účastnický list.

Eliška Smékalová – žákyně 3.C

Říká se o něm, že je jedním z nejzázračnějších talentů, jaký se kdy objevil v české poezii.
Z úst Jiřího Žáčka: „Psát pro děti znamená objevovat svět, kde se žije na plné pecky, kde se člověk nikdy nenudí, kde zázraky života v nás ještě budí úžas a touhu přijít všemu na kloub. Psát pro děti je omlazovací kúra a škola radosti. „

Mgr. Martina Mrkvanová

Archivy