Rekordní účast na Velké ceně v šachu

Ve čtvrtek 29. ledna proběhl v Holčovicích předposlední 5. okresní seriál Velkých cen mládeže v šachu. První velké překvapení čekalo pořadatele zjištěním, že nejen fotbalisté jezdí na zápasy velkým autobusem, ale dnes již i šachisté. Z Krnova byl vyslán šachový autobus, který přibral i děti z M. Albrechtic. Sešel se nebývalý počet 101 mladých šachistů.

Ve čtvrtek 29.ledna proběhl v Holčovicích předposlední 5. okresní seriál Velkých cen mládeže v šachu. Obecní úřad spolu se ZŠ v Holčovicích se na tento tradiční turnaj důkladně připravil. První velké překvapení čekalo pořadatele zjištěním, že nejen fotbalisté jezdí na zápasy velkým autobusem, ale dnes již i šachisté. Z Krnova byl vyslán šachový autobus, který přibral i děti z M. Albrechtic. Sešel se nebývalý počet mladých šachistů. Ani 101 účastníků pana starostu Holčovic nevyvedlo z míry. Svůj slib, že zve všechny účastníky na výbornou svačinku dokonale splnil.
Výborné párečky, skvělé koláčky, pitíčko nejen dětem, ale i dospěláckému doprovodu, vytvořilo skvělou atmosféru tohoto turnaje. To, že budou excelovat hráči Krajského šachového tréninkového centra bylo celkem přirozené. Tentokráte turnaj nevyšel našim oporám Janu Šlachtovi, Víťovi Andělovi, Adamovi Tošenovskému nebo Tomáši Novákovi. Dařilo se některým zkušeným šachistům Martinu Kolomazníkovi, Patriku Zámarskému, Martinu Blažkovi. Největší překvapení se zrodilo v kategorii benjamínků. Kdo to je Damián Ziakas a Lukáš Veliký? Oba se umístili překvapivě hodně vysoko.

První šachový turnaj absolvovali Oskar Daněk, Filip Daněk a Richard Soušek –  osobně mě nejvíce překvapili!!!
Závěrečné kolo Velkých cen proběhne ve Vrbně 20. února 2016.

fotografie

výsledky

benjamínci

mladší žáci

starší žáci

Ing. Karel Handlíř
vedoucí šachového kroužku

Předchozí

Následující

Archivy