Tajemství vody

Poslední týden v lednu se třeťáci věnovali tématu VODA. 27. leden patřil ve 3. C „modré barvě“. Bez vody není života. Z učebnice prvouky jsme se dozvěděli, že je voda nezbytnou podmínkou života na Zemi. Někteří spolužáci si přichystali aktuality ze svých „chytrých knížek“ a encyklopedií.

Poslední týden v lednu se třeťáci věnovali tématu VODA. 27. leden patřil ve 3. C „modré barvě“. Bez vody není života. Z učebnice prvouky jsme se dozvěděli, že je voda nezbytnou podmínkou života na Zemi. Někteří spolužáci si přichystali aktuality ze svých „chytrých knížek“ a encyklopedií. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavostí. Paní učitelka nám četla příběh o skupenství vody z knihy Malované počasí. Podrobně jsme si také vysvětlovali koloběh vody.
Poučný byl krátký film „O Vodičce“. Sledovali jsme napjatě příběh kapičky. V jazyce českém jsme ve skupinkách luštili rébusy a pohrávali si s vyjmenovanými slovy po M, která jsme nalepili do rybičky. Zahráli jsme si i na učitele a s ukazovátkem v ruce se někteří spolužáci pokoušeli vysvětlit ostatním koloběh vody. Byla to sranda. Mrkněte na video. Naučili jsme se také píseň Pavla Nováka „Teče voda, teče“ a ve skupinkách jsme pak vytvořili barevný koloběh vody z krepového papíru. To nás bavilo.
Nakonec jsme koukli na video „Kamarádka voda“, ve kterém jsme se dozvěděli něco o čistírně odpadních vod, o vodě v potrubí, která pak putuje do domácností.
Hurá, modrý den se vydařil. Zvládli jsme vyluštit hádanky, vyplnit pracovní listy o vodě a za odměnu máme slíbenou exkurzi. Navštívíme Krnovské vodárny a kanalizace, s. r. o.
A dokonce máme v plánu také zajímavou hodinu s „iPady“ o vodě s naší partnerskou třídou 8. A. Osmáci, už se na vás těšíme! Více prozrazovat nebudeme. Až příště!

Mgr. Martina Mrkvanová a 3. C

Archivy