Obhajoba se vydařila

Nechceš být součástí stáda? Přichází prezentiáda. To je oficiální slogan soutěže, do které jsme se letos opět zapojili. O co jde? V prvé řadě sestavit dvou nebo tříčlenný tým. Vybrat si jedno z nabízených témat a to následně zpracovat v prezentačním programu tak, aby zaujalo porotu v nominačním kole. A to je ta lehčí část.

Nechceš být součástí stáda? Přichází prezentiáda. To je oficiální slogan soutěže, do které jsme se letos opět zapojili. O co jde? V prvé řadě sestavit dvou nebo tříčlenný tým. Vybrat si jedno z nabízených témat a to následně zpracovat v prezentačním programu tak, aby zaujalo porotu v nominačním kole.

A to je ta lehčí část. Pozvánka do krajského kola totiž znamená, obhájit svou prezentaci před porotou. A to není nic jednoduchého. Porota je opravdu přísná. Svou roli hraje i nervozita a neúprosný časový limit, za jehož nedodržení jsou velké bodové srážky. Zkoušeli jste někdy mluvit 7-10 minut na zvolené téma s vědomím, že někdo sleduje nejen jak vypadá vaše prezentace, ale i jak mluvíte, jak stojíte, kam se díváte, jak jste oblečení?

Naštěstí máme mezi sebou odvážlivce, kteří se nezalekli ani technické stránky prezentace a nebáli se ani vystoupit před porotu a ostatní týmy. A dařilo se jim!

Druhé místo z loňského roku obhájil kapitán Michal Vychron (9.B) se svým týmem MAF, jehož součástí byli Filip Hafinec (9.A) a Anna Smékalová (9.M). O čtyři místa oproti loňskému roku si polepšil tým Pandai. Kapitán Vojtěch Merva (8.B), Natálie Romanidu (8.B) a Markéta Halířová (7.M) vystoupali také na pomyslné stupně vítězů, když obsadili 3. místo. Nezklamal ani náš nejmladší tým Krnováci. Sára Plucnarová (7.A) a Patrik Sovadina (7.A) sice doplatili na nervozitu a ztratili hodně bodů za nedodržení časového limitu 7 minut, ale jejich 4.-6. místo je na první pokus výborné. Příští rok budou určitě skvělou náhradou za tým MAF, který se letošním druhým místem se soutěží v kategorii základních škol rozloučil.

 

text: Veronika Pazderová 

fotografie převzaty z webu prezentiády

 

Archivy