Když se řekne informatika…

Asi už to někdy napadlo každého. Co se vlastně v té informace učí? Sedí u počítače (už zase, jako by toho nebylo už dost), jsou na internetu (na co se tam dívají?), hrajou hry … Vlastně ano. Děláme od všeho něco. A jak to tedy vypadá?

Asi už to někdy napadlo každého. Co se vlastně v té informace učí? Sedí u počítače (už zase, jako by toho nebylo už dost), jsou na internetu (na co se tam dívají?), hrajou hry … Vlastně ano. Děláme od všeho něco. A jak to tedy vypadá?

Začínáme pomalu. Nejdříve se musíme naučit něco o těch mašinkách, na kterých pracujeme. Aby to nebylo jen o učení, občas si místo testu zahrajeme “kahoot”. Co to je? Vlastně ten samý test, ale formou soutěže. A to nás baví.

Potom už je to veselejší. Hledání odpovědí na záludné otázky už je vlastně zábava. A když můžeme sami nachystat podobné otázky pro naše spolužáky, je to o to zábavnější. A co když dostaneme do ruky iPad, a můžeme ty otázky ještě zašifrovat?

                                                                                                         práce žáků 6.B a 6.C

Word, Excel, Powerpoint?

To je pro sedmáky hračka. A když už nás samotné programy nebaví, zpestřujeme si je iPadem. Třeba aplikace SwitchZOO umí vykouzlit prapodivné tvory. Vymyslet jejich jméno, kde žijí a čím se živí už je jednoduché, stejně jako zapsat to do wordu.

V aplikaci Aurasma jsme zase rozpoznávali stavby světa, na internetu hledali jejich výšku a nakonec si v excelu udělali graf. 

A že v PowerPointu můžeme představit naše město i jinak, než jsme byli dosud zvyklí? Jde to. Nebo si chcete zahrát Riskuj? Lenka má jeden skvělý.

 

V 8. třídě kreslíme. Začínáme v malování. Primitivní program? Zkuste nakreslit třeba tohle!

Kreslíme i těžší obrázky, ale na to už máme jiné programy. A protože občas máme možnost zkusit si něco i na iPadech, využili jsme letos možnost si zavzpomínat na pobyt v Praze.

                                            Andrea                               Nikol                                           Hanka                                      Sára

Největší legrace ale čeká na deváťaky. Zpracování zvuku, natáčení a střih videa. Od jednoduchých animovaných filmů, které zpracováváme jako “profíci” kreslením jednotlivých snímků v malování, až po využití programů a aplikací. Nejjednodušší je aplikace LegoMovie. Tady jsou některé naše filmy:

by daniel

kovbojman

závody

ninja

peloponeské války

ninjové

Michal pojal svou upoutávku v iMovie opravdu strašidelně – mobily. Holky z 9.B vás zase lákají ke studiu na naší škole. Zatímco kluci to pojali po svém a ukážou vám temná zákoutí naší školy. 

Opravdu profesionální práci odvedl ve své prezentaci naší školy Filip.

 

Tak co, těšíte se?

Archivy