Matematika venku

V těchto horkých dnech se k výuce snažíme využívat všechny možné venkovní prostory. V areálu naší školy je i místo pro matematiku – matematická laboratoř. My jsme si ji dnes vyzkoušeli. V hlavách jsme po prázdninách zapátrali, jak jsme v minulých letech pracovali s krychlemi.

V těchto horkých dnech se k výuce snažíme využívat všechny možné venkovní prostory. V areálu naší školy je i místo pro matematiku – matematická laboratoř. My jsme si ji dnes vyzkoušeli. V hlavách jsme po prázdninách zapátrali, jak jsme v minulých letech pracovali s krychlemi (někomu to trvalo chvilku, někdo pátral trochu déle). Oprášili jsme, jak stavbu postavíme a zapíšeme její plán. Že to není žádná věda, jsme si po několika variantách rozpomněli. K tomu nám pomáhali kamarádi ve skupině i velké polystyrénové krychle.

Vymyslet plán pro jinou skupinu byl další úkol. Čím složitější plán, tím složitější úkol pro spolužáky. Ti tento plán měli doplnit o pohledy ze všech stran. A jak se nám to dařilo? Posuďte sami. Přikládáme několik fotografií a už se těšíme na další práci v naší matematické učebně.

 

Text a foto: E. Nevídalová

Archivy