Indiáni – ti se mají….

“…celý den si jenom hrají. Skáčou hopsa, hopsasa, chytají se do lasa.” Tato veselá písnička provázela celé úterní dopoledne děti z 1.B. A nejen tato písnička, ale také spousta zajímavých indiánských úkolů. A proč zrovna indiánských? 

…celý den si jenom hrají.

Skáčou hopsa, hopsasa,
chytají se do lasa.

Tato veselá písnička provázela celé úterní dopoledne děti z 1.B. A nejen tato písnička, ale také spousta zajímavých indiánských úkolů. A proč zrovna indiánských? Prvňáčci se totiž naučili nové písmenko I, a proto byl pro ně nachystán „indiánský den“.

Hned ráno jsme, jako správní Indiáni, usedli všichni do kroužku a povídali si o tom, kdo Indiáni jsou, co dělají, jaká mají jména. Poslechli jsme si pohádku o malém indiánském chlapci se jménem Malý Strom. A pak už na děti čekaly různé úkoly v matematice, čtení i psaní. Také se naučily některé znaky indiánské řeči, vyzkoušely si, jak se chytá do lasa a vyrobily si písmenko I jako Indiána. Na konci každé hodiny si šikovní Indiáni nalepili na čelenku barevné pírko. Ze školy pak odcházeli s krásnou čelenkou, indiánskou medailí a sladkou odměnou.

text a foto: Jana Matějková

Archivy