Podzim v přírodě

V úterý 11.10. se děti ze 4. oddělení ŠD vydaly, po dobrém obědě, směrem ke koupališti, kde na ně čekal p. Bodešínský, který si opět pro děti připravil poutavé vyprávění o přírodě. Na začátku musely děti odpovídat na spoustu otázek, které souvisely s podzimní přípravou zvířátek i rostlin na zimu.

Vúterý 11.10. se děti ze 4. oddělení ŠD vydaly, po dobrém obědě, směrem ke koupališti, kde na ně čekal p. Bodešínský, který si opět pro děti připravil poutavé vyprávění o přírodě. Na začátku musely děti odpovídat na spoustu otázek, které souvisely spodzimní přípravou zvířátek i rostlin na zimu. Po té se z dětí staly na chvilku zvířátka a musely si vyzkoušet, jak náročné je nashromáždit si zásoby jídla do svých pelíšků a tak soutěžily v družstvech, kdo nejdřív dostane svou potravu (tu nám nahradily polystyrénové kuličky) jen s pomocí lžíce, do své jamky, které si děti připravily z kostek.

Nakonec to všichni zvládli a tak jsme se přesunuli k řece, kde nám obětavě p. Bodešínský vylovil kousek „života“. Děti si samozřejmě myslely, že to bude nějaká ryba, ale jak byly překvapené, že ve vodě žije i něco jiného. A tak mohly pod lupou prozkoumat larvu chrostíka či jiný plankton.

A jak to na podzim bývá, počasí nám moc nepřálo a spustil se déšť. Děti byly opravdu moc šikovné a i v tomto chladném a nepříznivém počasí všechno zvládly. Společně jsme si i zacvičili, zaběhali a pak už honem zpátky do družinky, kde jsme se s p. Bodešínským rozloučili a děti dostaly drobnou odměnu.
Tímto moc děkuji p. Bodešínskému, že si na nás udělal čas a budeme se těšit zase někdy příště!

Text a foto: Okapalová Lenka

Archivy