Očima generací

Očima generací byl název projektového dne žáků 6.-9.tříd před Vánoci. Ale pěkně popořádku.  Už 12.12. se zástupci tříd a členové žákovského parlamentu vydali do Domova seniorů, aby babičkám a dědečkům předali dárky, které pro ně ve třídách vyrobili. Dětský pěvecký sbor Brumendo  zazpíval a zástupci tříd se rozešli na pokoje, aby svým přáním udělali radost i těm, kdo nemohli na vystoupení přijít.

Očima generací byl název projektového dne žáků 6.-9.tříd před Vánoci. Ale pěkně popořádku. Už 12.12. se zástupci tříd a členové žákovského parlamentu vydali do Domova seniorů, aby babičkám a dědečkům předali dárky, které pro ně ve třídách vyrobili. Dětský pěvecký sbor Brumendo zazpíval a zástupci tříd se rozešli na pokoje, aby svým přáním udělali radost i těm, kdo nemohli na vystoupení přijít.Radost byla na obou stranách a dojetí bylo vidět na tvářích dětí i seniorů.

Projektový den začal ve středu 21. prosince tím, že v každé třídě žáci vytáhli z láhve vzkaz od seniorů, shlédli dokument z návštěvy v Domově seniorů, a snažili se pochopit, jak se oslava Vánoc seniorů lišila v minulosti i dnes. V každé třídě měli chlapci a děvčata možnost popovídat si s pamětnicí (některé úžasné babičky měly skoro 90 let) a zjistili, že i senioři jsou vlastně velmi příjemní lidé se smyslem pro humor i přes všechno, co v životě zažili. Byla to oboustranně obohacující setkání.

Každá třída v závěru projektového dne napsala vzkaz seniorům, který vložila do láhve  a ty budou předány do Domova seniorů. 

Archivy