Mladí chemici se utkají za laboratorními stoly!

Nedávno jsme informovali, že na naší škole proběhla soutěž Mladý chemik. Julie Boková, Veronika Studničková a Julie Ječmenová reprezentovali naši školu v první části krajského kola a dosáhly velmi dobrého výsledku. Počet účastníků byl 162 a holky se mezi nimi rozhodně neztratily. 

Nedávno jsme informovali, že na naší škole proběhla soutěž Mladý chemik. Julie Boková, Veronika Studničková a Julie Ječmenová reprezentovali naši školu vprvní části krajského kola a dosáhly velmi dobrého výsledku. Počet účastníků byl 162 a holky se mezi nimi rozhodně neztratily. Veronika se umístila na krásném pátém místě, Julie B. na 23. místě a Julie J. na 63. místě. Celou výsledkovou listinu si prohlídněte ZDE.

Prvních 34 umístěných postoupilo do druhé části krajského kola. Tentokrát se bude bojovat za laboratorními stoly. Na Veroniku a Julii čeká laboratorní práce na Střední průmyslové škole chemické ak. Heyrovského v Ostravě. Aby se seznámili s prostředím a vybavením, které mohou v laboratoři potkat, zařídili organizátoři pro každého žáka seminář, který proběhne ve Velkém Světě techniky ve Vítkovicích.
Holkám přejeme, aby si seminář co nejvíce užily a v pátek 27.1.2017 jim budeme držet palce, aby laboratorní část dopadla tak dobře jako ta teoretická.
A pokud si chcete vyzkoušet, jak byste dopadli v testu vy, můžete si ho vyzkoušet ZDE.

 

Text: I.Štěpánková

Archivy