Velká Cena Holčovic

Mimořádný autobus, který byl vypraven v sobotu 3. února 2017 na poslední Okresní velkou cenu mládeže v šachu do Holčovic, vezl mladé šachisty z Krnova, Zátoru, Úvalna a M. Albrechtic. V této maxi výpravě byla celá řada dětí, kteří jeli na svůj 1. šachový turnaj. Určitě byli nervózní a kladli si otázky – jaké to tam bude, neudělám si ostudu, neroztřepu se trémou atd. A je třeba na rovinu říci, že nikdo nezklamal, spíše naopak – objevili se nové hvězdičky, se kterými nikdo nepočítal.

Kdo by čekal, že v kategorii benjamínků se velmi vysoko umístí Jakub Prachař 4,0 body nebo Natálka Zámarská 3,5 bodů? Kde se vzal v kategorii mladších žáků Petr Brettschneider – jeho zisk 5,0 bodů je obrovským překvapením, tak jako 4,5 bodový Václav Bajtek a další naši borci, kteří se v poli 34 účastníků v této kategorii naprosto neztratili (např. Muler Michal, Prachař Matěj, Brisuda Gabriel atd).

O čem to svědčí? Začínají nám vyrůstat nové šachové naděje? Začínají být šachy atraktivní? Začíná se postupně projevovat práce našich trenérů mládeže např. p. Soňi Kubelové nebo Vaška Boráka a jiných? Určitě ano. Krnovský mládežnický šach má nastartováno k obrovskému vzestupu.

Další velký mládežnický turnaj za účasti polských dětí se uskuteční 25. února v Třemešné v KD.

Poděkování p. Renátě Kopecké za nádherné fotografie z Holčovic: www.zonerama.com/renatakop/album/2646644

benjamínci

mladší žáci

starší žáci

 

Ing. Karel Handlíř – KTCM

Archivy