Ostravský Svět techniky nás přivítal ve svých laboratořích

Jistě si pamatujete článek o soutěži Mladý chemik. Psalo se v něm, že jsme postoupili do laboratorního kola této soutěže. Díky tomu jsme jely s paní učitelkou Štěpánkovou do Světa techniky v Ostravě. Ten jsme si zadarmo a místo školy prohlédly a potom jsme si v opravdové laboratoři zahrály na alchymisty.

Jistě si pamatujete článek o soutěži Mladý chemik. Psalo se v něm, že jsme postoupili do laboratorního kola této soutěže. Díky tomu jsme jely s paní učitelkou Štěpánkovou do Světa techniky v Ostravě. Ten jsme si zadarmo a místo školy prohlédly a potom jsme si v opravdové laboratoři zahrály na alchymisty. Našim úkolem bylo zjistit, pomocí spousty pokusů, název neznámé látky. Nejdříve jsme tipovaly, že je to sádra, ale na konec se z toho šedého prášku vyklubala modrá skalice.

O dva dny později jsme se pokusily zúročit nové informace a zkušenosti v laboratorním kole soutěže. Opět místo školy jsme se vypravily s paní učitelkou Štěpánkovou do Ostravy na SPŠCh ak. Heyrovského. Tak jsme dostaly spoustu zkumavek s anionty, spoustu chemických rovnic k vyčíslení a spoustu jídla zadarmo.
Nebylo to zrovna jednoduché, ale snažily jsme se. A i kdybychom neuspěly, byl to super zážitek.

Text: J.Boková, V. Studničková – 9.M

Archivy