Máme Zlato a Stříbro

Na konci kalendářního roku dostali žáci 5.tříd možnost zúčastnit se školního kola Matematické olympiády. Úlohy dostali domů, kde je v klidu a pohodě mohli řešit. 5 z nich se olympiádu rozhodlo odevzdat a tím zjistit, zda postoupili do okresního kola.

Na konci kalendářního roku dostali žáci 5.tříd možnost zúčastnit se školního kola Matematické olympiády. Úlohy dostali domů, kde je v klidu a pohodě mohli řešit. 5 z nich se olympiádu rozhodlo odevzdat a tím zjistit, zda postoupili do okresního kola. Všichni se stali úspěšnými řešiteli a čekali na pozvánku do okresního kola, které se konalo 24. ledna 2017 v SVČ Krnov. Okresního kola se zúčastnilo 24 žáků ze základních škol z Bruntálu, Krnova, Lichnova, Rýmařova a Vrbna pod Pradědem. 

Okresní kolo bylo pro naše žáky novou zkušeností. Všichni zasedli, ve velkém sále SVČ, ke svému stolu. Dostali 3 příklady, na které měli 90 minut. 
A jak vše dopadlo? Jak už nadpis napovídá, žáci získali ZLATO A STŘÍBRO.
Přesněji

zlato: Viktor Zivčák z 5.B
stříbro Petr Čech z 5.A
krásné 6. – 11. místo Karolína Bětíková z 5.A, 12. – 13. Antonín Svatoš z 5.A a 19. – 22. Agáta Rudzinská z 5.A.

Všem žákům gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci naší školy. Do dalších let jim přejeme mnoho úspěchů a radosti, a to nejen s matematikou.

Výsledková listina

 

text a foto: Eva Nevídalová

Archivy