3. mezinárodní turnaj – výsledky

V sobotu jsme jeli opět do Polska na 3. mezinárodní turnaj. Medailové umístění zachránil jen Petr Čech se svým 2. místem v kategorii C. Je to i tím, že někteří, na tomto cyklu turnajů tradiční medailisti, tentokrát absentovali, např. Matěj Jaššo a Tadeáš Stříž a někteří zůstali těsně pod bednou. Jinak výprava 20 dětí a více se už u našeho klubu stává samozřejmostí a to i díky našim dvěma novým tréninkovým místům v Zátoře a Úvalně. Tentokrát nemám vlastní fotky, v týdnu je zveřejní Poláci, tak je nasdílím na facebook.

kat A Musím tentokrát vyzdvihout naši nejmladší hráčku na tomto turnaji Aničku Šťastnou, která získala neuvěřitelné 2,5 bodů, pěkné 3 body uhrál Lukáš Doboš a nádherné 4 body získala Natálka Zámarská, která má hned ve své první sezóně obrovskou formu.
kat B Ve starší kategorii B bohužel nestačil na medaile ani zisk 5 bodů Damiánu Ziakasovi a Martinu Kolomazníkovi.
kat C O 2. místu Petra Čecha jsem už psal, krásné 4,5 body získal i Jan Šlachta a smolařem byl zase Patrik Zámarský, který kategorii po čtyřech kolech vedl a pak mu los postupně “přihrál” všechny tři konečné medailisty.
kat D je i přes méně početné startovní pole velmi těžká, a tak 4 body Adama Tošenovského a 3,5 bodu Víta Anděla jsou solidním úspěchem.

Ale mne mnohem více těší to, s jakou vytrvalostí a odhodláním s námi jezdí na turnaje i naši nováčci, navzdory tomu, že většinu her prohrají, i když někteří překvapují i ve své první sezóně. Z tréninků ještě nemají tolik klíčových šachových dovedností, zahájení, koncovky a přesto se utkávají s šachově zkušenějšími protivníky, kteří už za ty roky, kdy se tréninku věnují, těmito technikami vybaveni jsou. Chtěl bych zdůraznit, že v našem oddíle je důležitější radost ze hry než samotná výhra a přísun teoretických znalostí je ze začátku velmi postupný a účast na takovýchto turnajích je ničím nenahraditelná. Pokud to Vaše děti baví, podpořte je v tom, osobně je vídám, jak na turnajích hrají, jsou to osobnosti s potenciálem v životě něco dosáhnout, ale jsou to pořád “jen” děti.

kategorie a

kategorie b

kategorie c

kategorie d

kategorie e

Pavel Čech

Archivy