Turisti to spolu zvládli

Další společnou akcí v rámci projektu Spolu to zvládneme byl turistický výlet partnerských tříd na Krtečkovu studánku. Ráno jsme společně vyrazili vlakem směr Město Albrechtice, kdy jsme zároveň otestovali, zda-li se  vejdeme do prťavého vagónu, který na této trase jezdí. Vešli jsme se. Poté jsme zdoláváli vrchol albrechtické rozhledny …

Další společnou akcí v rámci projektu Spolu to zvládneme byl turistický výlet partnerských tříd na Krtečkovu studánku. Ráno jsme společně vyrazili vlakem směr Město Albrechtice, kdy jsme zároveň otestovali, zda-li se  vejdeme do prťavého vagónu, který na této trase jezdí. Vešli jsme se. Poté jsme zdoláváli vrchol albrechtické rozhledny, na kterou jsme putovali pašeráckou stezkou do neuvěřitelného kopce. Zvládli jsme to hravě. Ti nejodvážnější prvňáčci za doprovodu svých starších kamarádů vylezli na rozhlednu, z níž se otevřel krásný pohled do okolí.

Cestou z rozhledny děti zdárně plnily úkoly, které jim šesťáci připravili, a bylo vidět, že naši malí kamarádi mají nejen spoustu znalostí, co se týče přírody, ale také vědí, jak se v lese chovat. Následovalo dlouhoočekávané opékání párků, po němž už zbývalo pouze projít několika úkoly na pohádkové stezce a zdolat Krtečkovu studánku. Moc jsme si to všichni užili, dokonce i nanuky jsme stihli. A hlavně jsme zjistili, že spolu to opravdu zvládneme, třeba i ujít celých dvanáct kilometrů a dobře se pobavit.


Text a foto: M. Handlířová a J. Zdráhalová

Archivy