Okresní kolo Pythagoriády aneb „My Vám ty medaile přineseme“

Dlouho očekávaný den D, a s ním okresní kolo Pythagoriády, nastal. Už podle prezenční listiny bylo zřejmé, že žáci naší školy budou v drtivé převaze – postup do okresního kola vybojovalo 20 žáků, z toho 2 žákyně 4.tříd.

Dlouho očekávaný den D, a sním okresní kolo Pythagoriády, nastal. Už podle prezenční listiny bylo zřejmé, že žáci naší školy budou vdrtivé převaze – postup do okresního kola vybojovalo 20 žáků, ztoho 2 žákyně 4.tříd. 9 dalších mrzelo, že s 9 body zůstali těsně před branami postupu (určitě zabojují příští rok).
Ráno jsme si okysličili mozek půlhodinovou chůzí do SVČ. Každý známý, kdo nás potkal, předpokládal, že v tak hojném počtu jdeme na nějaké kulturní vystoupení – chyba lávky.
Už při rozsazení do laviček se musel řešit matematický úkol – jak tolik žáků jedné školy rozdělit, aby (pokud možno) neseděli vedle sebe. Šachovnicový vzor byl jistota, přesto ještě první řada byla naše. Žáci dostali pokyny, příklady a potom už to celé vypuklo. Mozkové závity se rozjely – 60 minut nad nelehkými úkoly dalo každému zabrat. Ale vše jednou skončí, i hodina usilovné práce.
Ze SVČ jsme odcházeli s hlavou plnou výsledků, abychom je mohli společně prokonzultovat. Zpáteční cesta byla pro to, jako stvořená.
A jak to celé dopadlo? O jeden bod nám uniklo 1.místo, ale díky 14 bodům se Petr Čech a Samuel Indrák podělili o nádherné 2.a 3.místo. Celkově se stalo 10 našich žáků úspěšným řešitelem – řešitelkou okresního kola, mezi nimi i Lili Thiebergerová ze 4.třídy.
Všem našim žákům gratulujeme, děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy.
Pro všechny čtenáře tohoto článku bude ještě důležitá tato informace. Takový úspěch jsme na matematické soutěži ještě nikdy neměli. Troufáme si říct, že je to i díky metodě pana profesora Hejného, kterou se u nás děti v matematice učí.

Výsledková listina

Text a foto: Eva Nevídalová

Archivy