Nižší parlament v Prudníku

Máme konec školního roku a to si zaslouží odměnu, proto jsem se rozhodla, že vezmu děti z parlamentu na výlet. Společně jsme přemýšleli, diskutovali, kam bychom se podívali. Nakonec nám v tom pomohla úžasná dáma paní Eva Čechová z MIKS Krnov. Nabídla nám, že v rámci projektu česko-polského přátelství bychom se mohli podívat do polského Prudniku.

Máme konec školního roku a to si zaslouží odměnu, proto jsem se rozhodla, že vezmu děti zparlamentu na výlet. Společně jsme přemýšleli, diskutovali, kam bychom se podívali. Nakonec nám vtom pomohla úžasná dáma paní Eva Čechová zMIKS Krnov. Nabídla nám, že vrámci projektu česko-polského přátelství bychom se mohli podívat do polského Prudniku a celý výjezd zafinancovat. No to jsme vůbec nečekali. Nachystaly pro nás super program – podívali jsme se do muzea, navštívili starou tkalcovskou dílnu, kde si děti vyrobily svůj náramek, vystoupali jsme do historické věže, dali jsme si úžasnou zmrzlinu a nakonec jsme skončili v jejich krásném kulturním středisku, kde na nás čekalo překvapení. Už na nás čekala známá sochařka – výtvarnice Agáta (její sochy zdobí město Prudník), která pro každého nachystala šamotovou hlínu a děti si pod jejím vedením vymodelovaly koníka nebo ptáčka. Všichni byli moc šikovní!
Na závěr musím poděkovat i naši výborné polské průvodkyni Joaně, která se o nás celou dobu starala a samozřejmě i všem dětem! Byly úžasní a opravdu si výlet zasloužily, protože celý rok v parlamentu spolupracovaly. Jsem na ně moc pyšná, přeji jim, ať se jim příští školní rok moc daří a zůstanou tak skvělý tým, jakým byly dosud.
Užijte si prázdniny!

 

 

 

Text: Miluše Košinarová
Foto: Jana Mojžišová

Archivy