Chemie trochu jinak aneb Hledá se nejlepší mladý chemik

Soutěž Mladý chemik se na naší škole koná již podruhé. Minulý ročník byl pro nás úspěšný. Žákyně naší školy obsadila 5. místo v krajském kole. Jedná se o soutěž, kterou vypisuje Střední průmyslová škola chemická v Pardubicích, pro žáky základních škol. Letos se soutěže zúčastnili opět i naši deváťáci.

Soutěž Mladý chemik se na naší škole koná již podruhé. Minulý ročník byl pro nás úspěšný. Žákyně naší školy obsadila 5. místo vkrajském kole. Jedná se o soutěž, kterou vypisuje Střední průmyslová škola chemická v Pardubicích, pro žáky základních škol. Letos se soutěže zúčastnili opět i naši deváťáci. Jednoduchou formou v ní mohli uplatnit vědomosti získané v hodinách chemie i znalosti a dovednosti v oblasti řešení rébusů a dalších oborů.

Z 34 žáků budou naši školu reprezentovat v krajském kole 3 nejlepší – A. Stejskalová, J. Simichanidis a T. Bažo. Výsledky soutěže si můžete prohlédnout ZDE. A pokud byste chtěli změřit i své znalosti, můžete si vyzkoušet TEST, který zpracovávali žáci v hodině chemie.
Děkuji všem účastníkům, kteří se do soutěže zapojili. Ti, kterým se povedlo získat aspoň 60% bodů, dostali zaslouženou jedničku do chemie. Žákům, kteří postupují do krajského kola, přejeme hodně úspěchů v soutěži.

Text: I. Štěpánková

Archivy