Mladí chemici se utkají za laboratorními stoly!

Nedávno jsme informovali, že na naší škole proběhla soutěž Mladý chemik. Anna Stejskalová, Markéta Halířová a Tomáš Bažo reprezentovali naši školu v první části krajského kola a dosáhli velmi dobrých výsledků.

Nedávno jsme informovali, že na naší škole proběhla soutěž Mladý chemik. Anna Stejskalová, Markéta Halířová a Tomáš Bažo reprezentovali naši školu v první části krajského kola a dosáhli velmi dobrých výsledků. Počet účastníků byl 177 a naši žáci se mezi nimi rozhodně neztratili. Anička se umístila na krásném 24.-29. místě, Tomáš na 96.-97. místě a Markéta na 155.-157. místě. Celou výsledkovou listinu si prohlídněte ZDE.

Prvních 34 umístěných postoupilo do druhé části krajského kola. Tentokrát se bude bojovat za laboratorními stoly. Na Aničku čeká laboratorní práce na Střední průmyslové škole chemické ak. Heyrovského v Ostravě. Aby se postupující seznámili s prostředím a vybavením, které mohou v laboratoři potkat, zařídili organizátoři pro každého žáka seminář, který proběhne ve Velkém Světě techniky ve Vítkovicích.
Aničce přejeme, aby si seminář co nejvíce užila a v úterý 30.1.2017 jí budeme držet palce, aby laboratorní část dopadla tak dobře jako ta teoretická.
A pokud si chcete vyzkoušet, jak byste dopadli v testu vy, můžete si ho vyzkoušet ZDE.

Text: I.Štěpánková

Archivy