Tři vyprodaná šapito během dvou dnů

To je sen každého cirkusu. Pro Cirkus Happy Kids, ve kterém vystupovalo přes 2OO našich žáků to nebyl sen, ale skutečnost! V neděli rodiče společně s dětmi postavili šapito, v pondělí shlédly děti představení artistů a v následujících dvou dnech nacvičovaly pod vedením trenérů a dohledem pedagogů svá vystoupení. Učily se spoléhat jeden na druhého, trénovaly a v rámci tréningu našly nové kamarády napříč ročníky. 

To je sen každého cirkusu, ne každému se sen splní. Pro Cirkus Happy Kids, ve kterém vystupovalo přes 2OO našich žáků to nebyl sen, ale skutečnost! V neděli rodiče společně s dětmi postavili šapito, v pondělí shlédly děti představení artistů a v následujících dvou dnech nacvičovaly pod vedením trenérů a dohledem pedagogů svá vystoupení. Učily se spoléhat jeden na druhého, trénovaly a v rámci tréningu našly nové kamarády napříč ročníky.

To nejtěžší je teprve čekalo – na představeních překonat trému a ukázat, co se naučily nejen svým spolužákům, ale také rodičům, známým a všem, kdo přišel na odpolední představení. Už půl hodiny před představeními se tvořil před cirkusovým stanem zástup rodičů, kteří přišli na představení svých dětí. A věřte nebo ne, šapito s kapacitou 500 diváků bylo jak ve čtvrtek, tak v pátek vyprodáno.

Kdo přišel, nelitoval. MEDVÍDEK Happy společně s dívenkou Mendy zavedli diváky do Ria společně s černým divadlem nejmenších dětí, fakíři stáli na hřebíkách, předávali si a polykali oheň, artistky se procházely po laně a klauni rozesmáli svými scénkami celé publikum. Po přestávce kouzlili kouzelníci z Bradavic, kteří nechali zmizet jednu z kouzelnic a čarovali s kartami, žongléři ukázali své umění s kroužky a roztočenými talíři, artistky na visuté hrazdě předváděly kousky, ze kterých se tajil dech a akrobaté složité sestavy a přemety.

Po představení, které mělo téměř 150 minut, bylo šapito za pomoci rodičů rozebráno a složeno, hřiště uklizeno. Všechny děti i rodiče si odnesli velký zážitek a my už teď víme, že cirkus „Happy Kids“ u nás nebyl naposled!

Video vzpomínka – škola

Video sestřih – Jiří Hula

text, foto, video: Hana Wiedemanová

Nejnovější příspěvky
Archivy