HELLO games 2018

Hello Games je jazyková, umělecká a vědomostní soutěž šestičlenných družstev sestavených napříč ročníky prvního stupně. Každý ročník má předem stanovenou soutěžní disciplínu a závěrečná disciplína je týmová. Naše škola se akce zúčastnila již potřetí a všichni jsme si to moc užili. Soutěže se zúčastnilo celkem 20 škol z Moravskoslezského kraje.

Hello Games je jazyková, umělecká a vědomostní soutěž šestičlenných družstev sestavených napříč ročníky prvního stupně. Každý ročník má předem stanovenou soutěžní disciplínu a závěrečná disciplína je týmová. Naše škola se akce zúčastnila již potřetí a všichni jsme si to moc užili.

Soutěže se zúčastnilo celkem 20 škol z Moravskoslezského kraje.Náš tým se skládal z těchto žáků: 2. ročník: Terezka- hra na hudební nástroj, 3.ročník: Honza, Terezka -zdravověda, 4.ročník: Michael, Damián – zábavná matematika, 5.ročník: Barzi-jazyk anglický (hláskování slovíček). Týmová disciplína byla letos věnována sportu a byla určena především k relaxaci. Soutěžící házeli na cíl, hráli fotbal a skákali přes švihadlo. Všichni se snažili, aby pro svůj tým nasbírali co nejvíce bodů. Celé sportovní klání zakončil Míša vítězným gólem a potom už jsme všichni čekali na vyhodnocení celé soutěže.
V první pětici jsme se neumístili, ale cenu jsme si přesto odnesli. Kromě drobností, dárkového poukazu na slevu do jazykového kurzu a občerstvení obdržely týmy vstup zdarma do všech expozicí Planetária včetně promítání několika filmů o vesmíru. Měli jsme tak možnost vyzkoušet si nejrůznější fyzikální a přírodovědná kouzla, otestovat své znalosti a dovednosti, putovat noční oblohou a rozeznávat souhvězdí a dokonce zakusit pocity astronauta letícího do vesmíru. Byl to den plný skvělých zážitků a nových poznatků. Všem účastníkům děkujeme za přípravu a účast v soutěži a těšíme se na příští rok.

text a foto: Alice Hlaváčová

 

Archivy