Výzva pro 4.-9.tý ročník ! Vy na to máte!

Loni i předloni to bylo lákadlem, letos skutečnost! Škola je zaregistrována do soutěže Pangea! Od 11. do 22.února si mohou žáci poměřit “síly”, své strategie řešení a uvažování v příkladech z reálného života. Letošní téma je PŘÍRODA, EKOLOGIE a HUDBA propojené s matematikou, která se prolíná i tam, kde ji nemusíte úplně vidět. 15 úkolů, neúprosné odpočítávání času, 45 minut ! VÝZVA JAKO HROM!

Loni i předloni to bylo lákadlem, letos skutečnost! Škola je zaregistrována do soutěže Pangea!

Od 11. do 22.února si mohou žáci poměřit “síly”, své strategie řešení a uvažování v příkladech z reálného života. Letošní téma je PŘÍRODA, EKOLOGIE a HUDBA propojené s matematikou, která se prolíná i tam, kde ji nemusíte úplně vidět. 15 úkolů, neúprosné odpočítávání času, 45 minut ! VÝZVA JAKO HROM!

Patrony soutěže jsou televizní publicista a moderátor Zázraků přírody Vladimír Kořen a houslový virtuos Václav Hudeček. A cena pro výherce? Tu si najdete zde! https://www.pangeasoutez.cz/

Na výše uvedené stránce najdete v sekci ” otázky ” příklady i výsledky z loňských kol (https://www.pangeasoutez.cz/otazky). Mrkněte se! Pokud vás soutěž osloví, přihlaste se u svého vyučujícího matematiky do pátku 18.1.2019.

Podle počtu přihlášených žáků zorganizujeme on-line školní kolo v rámci výuky.

PS: kalkulačky nejsou povoleny 

Text: M. Mylková

Nejnovější příspěvky
Archivy