ZPÁTKY DO LAVIC aneb sobotní škola

Vážení rodiče, možná už jste dávno zapomněli, jaké to je, když sedíte ve školní lavici. Anebo si na to vzpomínáte naopak až moc dobře, protože jste právě ve škole zažili chvíle, na které vzpomínáte. Tak nebo onak, svým vlastním dětem většinou přejeme, aby na svou školu vzpomínaly rády a s úsměvem a aby je na život připravila …

Vážení rodiče, možná už jste dávno zapomněli, jaké to je, když sedíte ve školní lavici. Anebo si na to vzpomínáte naopak až moc dobře, protože jste právě ve škole zažili chvíle, na které vzpomínáte. Tak nebo onak, svým vlastním dětem většinou přejeme, aby na svou školu vzpomínaly rády a s úsměvem a aby je na život připravila co nejlépe.

Rozhodující roli na této cestě hraje osobnost učitele a efektivita metod, které používá. Rozhodli jsme se také tento rok „jít s kůží na trh“ a dovolit vám, rodičům našich (současných i budoucích) žáků, abyste „ochutnali“ to, co prožívají vaše děti, když je my, pedagogové „z pětky“, učíme.

Srdečně vás tedy zveme ZPÁTKY DO LAVIC, jak vidíte, máme v tom i kousek recese, ale nebojte, akce samotná je seriózním a autentickým vzorkem toho, co každodenně děláme při výuce s vašimi dětmi. Zažijete celkem 3 reálné vyučovací hodiny s ukázkou moderních vyučovacích metod a samozřejmě, že vám poskytneme dostatek prostoru na dotazy a projevení vašich názorů. Plakátek neberte smrtelně vážně, svačinu ani přezůvky rozhodně nepotřebujete, ale najdete-li svou starou aktovku nebo nějakou jinou školní „relikvii“, vezměte ji prosím s sebou, třeba dojde i na sentimentální vzpomínku.

Nezapomeňte dobrou náladu a nebojte, zkoušet jdete vy nás, ne my vás.

Rodiče se mohou zapojit do ukázek výuky:

a) rodiče předškoláků – zde se budeme pohybovat v 1. a 2. třídě a je vhodná pro rodiče předškoláků, kteří by se rádi dozvěděli jak probíhá výuka na začátku školní docházky (zaměříme se na matematiku, nácvik čtení genetickou metodou a dílnu čtení)
b) rodiče žáků 1. a 2. tříd – zde se budeme pohybovat ve 3.-5. třídě a je vhodná pro rodiče žáků, kteří by se rádi dozvěděli jak probíhá výuka na konci prvního stupně (zaměříme se na matematiku, dílny čtení s využitím RWCT a výuku s tablety)
c) rodiče žáků 3.-8. tříd – zde se budeme pohybovat v 6.-9. třídě a je vhodná pro rodiče žáků, kteří se chystají nebo už jsou na 2. stupni (zaměříme se na matematiku, rozvoj čtenářské gramotnosti i prostřednictvím RWCT a badatelskou výuku nebo práci s roboty)

Na závěr bychom rádi se všemi účastníky diskutovali vaše pocity, postřehy a názory.

Vzít s sebou můžete i své děti!

a) pro předškoláky budeme mít připravený speciální program „Jak to chodí ve škole“
b) pro malé děti „Hravé dopoledne“
c) pro děti z prvního stupně pak „Škola hrou“

Veškeré informace a přihláška jsou dostupné zde

za učitele z “pětky”  K. Handlíř

Archivy