Naši páťáci matematiku opravdu umí!!!

Ve středu 30. ledna 2019 proběhlo Okresní kolo matematické olympiády 5. tříd. Naši žáci nám opět udělali velkou radost.  Ne jen tím, že do okresního kola postoupilo 9 žáků naší školy, ale také skutečností, že celá polovina úspěšných řešitelů se matematiku učí u nás.

Ve středu 30. ledna 2019 opět proběhlo Okresní kolo matematické olympiády 5. tříd.

Naši žáci nám opět udělali velkou radost. Ze školních kol, z celkového počtu 60 řešitelů, do okresního kola postoupilo 28 žáků, 9 žáků naší školy (32%).

Včera nastal den D – pro nás z počátku trošku zmatený, ale přesto v 8:30 zasedlo 8 z nich (jeden žák byl bohužel nemocný) ke stolům, kde na ně čekaly 3 úlohy, se kterými se museli během 90 minut co nejlépe poprat. Už čas 90 minut napovídá, že úlohy nebyly lehké a daly všem účastníkům zabrat. Ze SVČ všichni odcházeli s hlavou plnou různých řešení. Někdo spokojen, někdo méně, ale všichni věděli, že udělali to nejlepší, co udělat mohli.

A dnes Vám s velkou hrdostí na naše žáky, musíme oznámit, že pouze 8 účastníků bylo úspěšnými řešiteli a našich byla celá polovina – opravdu 4 úspěšní řešitelé jsou z naší školy.

Karolína nevěřila svým uším, když jsme jí s radostí a velkým potleskem spolužáků oznamovali, že byla na 2. místě, tedy stříbrná.

Adam obsadil 3. – 5. příčku – prostě a jednoduše 3 řešitelé měli stejný počet bodů a svorně se dělili o 3., tedy bronzové umístění.

Julie a Ondra byli hned za nimi, jen jeden bod jim chyběl, aby byla třetí příčka rozdělena na pětiny.

Damiánovi chyběl kousíček. Matěj, Adéla a František se úspěšnými řešiteli nestali, ale kdo z nás může říct: „Účastnil jsem se okresního kola matematické olympiády!“

Všem žákům gratulujeme.

Děkujeme i těm, kteří školní kolo řešili a do okresního nepostoupili. I to bylo velkou výzvou a vy jste se jí zhostili velmi dobře.

Děkujeme.

Celkové výsledky

text: Eva Nevídalová a třídní učitelé 5. tříd

Předchozí

Archivy