čtvrtek

Poslední den před odjezdem domů si naše děti hned ráno užily pořádné překvapení – před chatou se vyrojili příslušníci ozbrojených sil nejen naší vlasti a začali si svah Kazmarka připravovat ke slalomu. Jejich výkony těžko hodnotit, ale některých vojáků nám bylo upřímně líto, protože rozkaz: „Sjeď svah“ splnili, ale to bylo asi tak všechno.
Jinak si děti poslední den lyžování pořádně užili, i když už se na všech podepsala únava. Tým začátečníků pokořil nepsaný rekord a poprvé v historii jako jeden muž opustili přípravný svah na Myšáku. S odvahou (a řádně vyklepanými koleny) vyrazili na Ski expres a sjeli ho. Gratulace, to tu ještě nebylo.
Ostatní týmy se vyřádily po svém, snowboardisté s těžkým přehledem sjížděli všechny svahy, mírně pokročilí řezali zatáčky a pokročilí, kteří poprvé kompletně zvládli carvingový oblouk, si krátili společné lyžování učením technik lyžařů-záchranářů.
Večerní lyžovačka pro skupinku dobrovolníků pak zakončila s elegancí snad nejúspěšnější lyžařský kurz naší školy. Bodování týmů vyhrál o pouhý bod tým „Kastrátů“ (pokročilí lyžaři).
Mé poděkování patří všem dětem, jejich rodičům, kolegům, kteří se mnou na kurzu vydrželi, a personálu chaty Kazmarky a Ski Karlov. Loučím se s Vámi touto poslední reportáží a přeji Vám, ať se dovednosti a zážitky získané na tomto kurzu pozitivně zapíšou do Vašeho budoucího života.

 

Martin Kopeček, vedoucí kurzu

 

Nejnovější příspěvky
Archivy