Na okresním kole anglické olympiády naši žáci zářili

Velkou radost nám ve středu udělali naši žáci na okresním kole olympiády v jazyce anglickém, když si odnesli hned dvě vítězství a postup do krajského finále. Filip získal nejvíce bodů v kategoriích 6.-7. tříd a Miriam nenašla přemožitele v kategorii určené pro tercie a kvarty víceletých gymnázií. Patrikovi k završení hattricku chyběly jen 2 body. Jeho 2. místo v kategorii 8.-9. tříd je přesto vynikající výsledek.

Tradiční okresní kolo jazykové olympiády v anglickém jazyce se konalo v Krnovském SVČ Méďa ve středu 13. února. Vloni se náš zástupce probojoval až do republikového finále. Proto nám velkou radost letos udělali naši žáci na okresním kole olympiády v jazyce anglickém, když si odnesli hned dvě vítězství a postup do krajského finále. Filip získal nejvíce bodů v kategoriích 6.-7. třídMiriam nenašla přemožitele v kategorii určené pro tercie a kvarty víceletých gymnázií. Patrikovi k završení hattricku chyběly jen 2 body. Jeho 2. místo v kategorii 8.-9. tříd je přesto vynikající výsledek.

V letošním roce jsme přihlásili našeho zástupce i do kategorie tercií a kvart víceletých gymnázií nejen proto, aby si Miriam mohla poměřit dovednosti se žáky gymnázií, ale hlavně proto, že oba vítězové školního kola byli skutečně dobří a bylo těžké se rozhodnout, komu umožníme startovat v okresním kole. Děkujeme pořadatelům za možnost.

A co mají všichni tři úspěšní „olympionici“ společného? Dívají se ve volném čase na anglické filmy a seriály – samozřejmě v originále. Jedničkou v tomto ohledu je Game of Thrones, Archer a Marvel.

Filip nám pak řekl, že své jazykové a komunikační dovednosti rozvíjí také v konverzačním kurzu s rodilým mluvčím, který se koná na naší škole každé úterý.

Všem třem děkujeme za výbornou reprezentaci školy a Miriam přejeme, aby se dobře připravila a svůj výkon zopakovala i v březnu na krajském finále.

 

Výsledky žáků 6.-7. tříd

Výledky žáků 8.-9. tříd

Výsledky žáků tercie a kvarty víceletých gymnázii

Text: K. Handlíř, foto: A. Hlaváčová

Archivy