Minivolejbal 6. tříd už má vítěze i poražené

V rámci hodin TV si žáci 6. A a 6. B vyzkoušeli turnaj v minivolejbale sice po částech (za hodinu jsme stihli maximálně 4 kola), ale zato se vším, co k tomu patří. Prošli kvalifikací a pak si to „rozdali“ o medaile ve finálových skupinách. Na závěr je čekala nejen sladká odměna, ale vítěze i kovové ocenění v barvách bronzových, stříbrných a zlatých.

V rámci hodin TV si žáci 6. A a 6. B vyzkoušeli turnaj v minivolejbale sice po částech (za hodinu jsme stihli maximálně 4 kola), ale zato se vším, co k tomu patří. Prošli kvalifikací a pak si to „rozdali“ o medaile ve finálových skupinách. Na závěr je čekala nejen sladká odměna, ale vítěze i kovové ocenění v barvách bronzových, stříbrných a zlatých. Díky dotacím Města Krnova a Moravskoslezského krajského volejbalového svazu si mohl oddíl VO Slezská Orlice dovolit turnaj nejen zaštítit, ale i zaplatit ceny a dary.
Úroveň hry byla zezačátku hodně slabá, ale žáci se neskutečnou rychlostí zlepšovali. Technika chytání i odbití míče, pohyb po hřišti, taktická hra (např. hod míče do míst, kde nikdo nestojí), to vše se velmi výrazně zlepšilo. Důležité je, že se děti zlepšovali plošně, tedy ne jen ti nejšikovnější, ale i ti slabší. Závěrečné boje o medaile už byly opravdu krásné zápasy, vyrovnané a plné pěkných akcí.
Naši žáci nám opět podali jasný důkaz, že tato hra vymyšlená pro děti všech věkových kategorií je opravdu jako průprava pro kontakt s míčem v některých ohledech geniální. Jsem za to moc rád, všem účastníkům děkuji a těším se zase někdy příště.

text a foto: Martin Kopeček

 

Předchozí

Následující

Archivy