Zeměpisná olympiáda

Každoročně probíhá na naši škole školní kolo zeměpisné olympiády. Proběhlo i letos a vzešli z něj vítězové tří kategorií. Tito vítězové se zúčastnili koncem února okresního kola v SVČ v Krnově. Je to Ondřej Vůjtek za 6.ročník; Petr Čech za 7.ročník a František Šuly za 8.-9.ročník.

Každoročně probíhá na naši škole školní kolo zeměpisné olympiády. Proběhlo i letos a vzešli z něj vítězové tří kategorií. Tito vítězové se zúčastnili koncem února okresního kola v SVČ v Krnově. Je to Ondřej Vůjtek za 6.ročník; Petr Čech za 7.ročník a František Šuly za 8.-9.ročník. Pořadí v okresním kole 9., 4. a 6.. místo je velkým úspěchem zmíněných účastníků, neboť se museli potýkat se zeměpisnými, ne zrovna jednoduchými, otázkami, úkoly a výpočty ve třech testech z různých oblastí a oborů geografie. Patří jim velká gratulace, že to zvládli tak dobře a se ctí.

Ve školním kole byla účast vysoká. Školního kola se zúčastnilo 11 žáků 6.ročníku, 12 žáků 7. ročniku a 21 žáků 8.-9.ročníku. Mimo vítězná postupová místa se na stupních vítězů umístili a 2.místa získali ve svých kategoriích Nela Halašková; Jan Krusberský a Tomáš Novák. 3. místa obsadili Dominik Koritar, Martin Juroška a Ivana Pokorná. Všem moc gratulujeme a děkujeme za účast i ostatním účastníkům zeměpisné olympiády.

Za kabinet zeměpisu Romana Janková

Archivy