Naši volejbalisté zářili v kvalifikaci Volejbalové ligy

Celkem 65 dětí rozdělených v osmi družstvech bojovalo v neděli 24. 11. v úvodní kvalifikaci Volejbalové Ligy ZŠ na hale ZŠ Krnov, Janáčkovo náměstí. Oddíl VO Slezská Orlice, organizátor a garant celé soutěže, postavil stejně jako v loňském roce, 4 týmy složené především z žáků naší školy. Po jednom týmu pak postavilo TJ Krnov, Vrbno pod Pradědem, Javorník a Rýmařov.

Na rozdíl od loňského roku zvolil oddíl trochu jinou strategii. Letos máme více hráčů a jsou vyrovnanější, proto jsme složili děti spíše podle výkonnosti. To mělo své výhody. Tým „A“ se mohl věnovat boji o body a celkovou výhru, což se nakonec povedlo. Tým „B“ umožnil starším žačkám a dvěma žákům se zlepšovat ve svých dovednostech. Tým „C“ a „D“, kde byli nejmladší a nejméně zkušení hráči, byl sestaven záměrně tak, aby hráči neměli za koho se schovat a byli tak „hozeni“ rovnou do hry. Krok se vyplatil, děti se po úvodním šoku, že jim nikdo nepomůže, rozehráli a místo smutných očí začali bojovat a učit se.

Celá akce proběhla bez potíží a zbytečného zdržování. Jediným zdržením byla vyrovnanost některých týmů, ale to je víc než vítaný fakt. Na závěr všichni dostali diplomy, sladkou odměnu a týmy na prvních třech místech (1. místo VO Slezská Orlice „A“, druhé TJ Krnov, třetí ZŠ Vrbno pod Pradědem) zasloužené medaile.

Týmy jsou po úvodní kvalifikaci rozděleny do dvou skupin a budou hrát pokaždé jinde, aby se na závěr, v neděli 3. 5. 2020, sešli opět v hale ZŠ Janáčkovo náměstí na finálovém turnaji.

Veškeré informace o soutěžích a zápasech hledejte na stránkách www.voslezskaorlice.cz

Martin Kopeček

Nejnovější příspěvky
Archivy