Jakub, Dominik a Petr jsou vítězové!

Koncem ledna se konalo školní kolo zeměpisné olympiády pro 4 ročníky ve 3 kategoriích. Školního kola se zúčastnilo celkem 50 žáků. Nejvíce byla zastoupena kategorie C, žáky 8.a 9.ročníků, kterých bylo celkem 30. Kategorie B, pro 7.ročníky, a kategorie A, pro 6.ročníky, byla zastoupena každá 10 žáky. Žáci předvedli své geografické dovednosti a znalosti při práci s atlasem a bez atlasu, během jedné vyučovací hodiny, ve dvou testech. Všichni se dokázali se vypořádat se záludnými otázkami se ctí a počet bodů určil pořadí v jednotlivých kategoriích. Bohužel do okresního kola zeměpisné olympiády, které se koná 26.2. v SVČ Krnov, může postoupit pouze vítěz každé kategorie.

Na 1. místě se umístil a naši školu bude reprezentovat vítěz kategorie A Jakub Ballay, kategorie B Dominik KoritarPetr Čech za kategorii C. Vítězům gratulujeme a budeme jim přát štěstí v okresní kole.

Nesmíme zapomenout i na další žáky na stupních vítězů. Druhá místa obsadili: Vojtěch Šlosárek, Daniel Rybka a František Šuly9.A. Na třetích místech se umístili: Tobiáš Hlaváč, Eliška Smékalová, Ivana Pokorná. Blahopřejeme všem ke krásnému umístění.

Všem ostatním soutěžícím děkuji za účast ve školním kole zeměpisné olympiády a budu se těšit s vámi na další ročníky.

                                                                                                         Text a foto Romana Janková

 

Následující

Archivy