Inspirací a rozvojem pedagogů k obohacení výuky

Realizace: 09. 2020 – 08. 2022. Rozvoj čtenářské a matematické gramotnosti, využití ICT, formativního hodnocení a inkluzivního přístupu.

Název projektu: „Inspirací a rozvojem pedagogů k obohacení výuky”

Registrační číslo projektu:  CZ.02.3.X/0.0/0.0/20_080/0018019

Poskytovatel dotace:   MŠMT ČR

Název dotačního programu: OP VVV

Celkové výdaje projektu:      1.161.122,- Kč

Z toho dotace OPVK:            1.161.122,-  Kč

Žadatel:    Základní škola Krnov, Janáčkovo náměstí 17, okres Bruntál, příspěvková organizace

Termín realizace:    1.9. 2020 – 31.8. 2022

Cíl projektu:

Cílem projektu je osobnostně profesní rozvoj pedagogů směrem k smysluplnému využívání ICT ve výuce, rozvoji čtenářské gramotnosti, prvků formativního hodnocení a podpoře inkluzivního vzdělávání.

Stručný popis projektu:

V rámci vybraných šablon projekt realizuje tyto vybrané aktivity

Na základní škole:

3.II/8 Zahraniční stáže pedagogických pracovníků ZŠ

V rámci této aktivity vycestuje 6 pedagogů na týdenní stáž do Finska, kde se seznámí s organizací, metodikou a didaktikou výuky vybraných předmětů na finských základních školách a se způsobem práce a přípravy na výuku tamních učitelů. Zaměřovat se budou také na inkluzivní  vzdělávání (tedy na práci s žáky  jak talentovanými na jedné straně, tak žáků se specifickými vzdělávacími potřebami na straně druhé. V rámci přípravy na stáž pedagogové absolvují přípravné konverzace s rodilým mluvčím.

3.II/9 Využití ICT ve vzdělávání v ZŠ

Aktivita bude realizována 13 pedagogy, kteří budou ve výuce využívat iPady. Samotná výuka bude probíhat na základě ověřených scénářů Creative Classroom Lab. Při výuce budou spolupracovat s koordinátorem ICT.

3.II/10 Kluby pro žáky ZŠ

V rámci této aktivity budou v rámci volnočasových aktivit školy realizován Klub zábavné logiky a deskových her, Čtenářský klub, klub komunikace v cizím jazyce a klub občanského vzdělávání a demokratického myšlení (Žákovský parlament).

3.II/12 Projektový den ve výuce

V rámci této aktivity zrealizujeme během následujících 2 let 10 projektových dní zaměřených na přenos znalostí do praxe.

 

Články:

 

Koordinace projektu ve škole:      Karel Handlíř