Hurá, konečně spolu

s naší partnerskou třídou 1. B. Na tuhle akci jsme se začali připravovat už asi měsíc dopředu a to vyráběním draků, i když jsme do poslední chvíle nevěděli, že je budeme pouštět s naší partnerskou třídou. A protože se kvůli covidovým opatřením můžeme setkávat pouze venku, rozhodli jsme se vzít naše draky a jít je s prvňáky pouštět. Pár dnů před setkáním jsme si každý vyrobili ruce z papíru a vepsali nebo nakreslili do nich své oblíbené činnosti a věci, které máme rádi. Když přišel den D a my jsme se konečně mohli vzájemně poznat, sešli jsme se na školním hřišti.

Setkání jsme uvedli naší oblíbenou písničkou s názvem „Hlídač krav“ od Jaroslava Nohavici. Poté jsme si vysvětlili tři hlavní body, které chceme společně stihnout během dvou vyučovacích hodin:

A) vylosovat si dvojici z partnerské třídy

B) seznámit se pomocí našich rukou

C) společně pouštět draky

Následně jsme si vzali provázky a vylosovali si svou dvojici. Chvíli jsme si povídali a seznamovali se a potom jsme ostatním sdělovali, co jsme se dozvěděli. Nakonec mohlo přijít pouštění draků. Všichni jsme byli velmi mile překvapeni, že nám draci vzlétli, což znamenalo dvě pozitivní věci: naši prvňáci měli zábavu a pro nás, že nepropadneme z pracovek. Čas nám rychle utekl a my jsme se museli rozloučit s našimi malými kamarády. Doufáme, že se společně opět brzy uvidíme.

                                                                                           za 6.C a 1.B   text: Bája Hamplová

                                                                                             foto: S. Sofianidu a A.Hlaváčová

 

Nejnovější příspěvky
Archivy