OHLÉDNUTÍ ZA SOBOTNÍ ŠKOLOU

Cože? Do školy v sobotu?

Jasně, že ano!  Sobotu 19. března si na ZŠ Janáčkovo náměstí užilo dopoledne přes 50 zvědavých rodičů se svými zvídavými ratolestmi. Předškoláci si mohli vyzkoušet zajímavou výuku, rodiče si mohli popovídat s pedagogy a vedením školy, osvěžit se v mini kavárně s dezerty, kávou nebo horkou čokoládou, všichni se mohli podílet na zajímavých hodinách matematiky, čtenářských dílnách nebo se více dozvědět o genetické metodě čtení. Starší žáky zajímala robotika s Emilem, dílna s poezií či matematická prostředí.

Pauzu příjemně ovládla vůně kávy za zvuku tónů a zábavných songů sboru Janáčkovo Brumendo. Odměnou celé akce byly nadšené dětské i dospělé tváře.

JAKÁ OČEKÁVÁNÍ MĚLI NÁVŠTĚVNÍCI?

Seznámení s metodami učení, poznat prostředí školy, vyučující, nakouknout pod pokličku, zjistit, zda škola bude dítě rozvíjet po všech stránkách a celkově se dozvědět, jak to na „pětce“ funguje.

CO OCENILI?

Zábavné a hravé učení, přístup vyučujících, množství pomůcek, laskavost a trpělivost, skvělou organizaci, pestrost v hodině, příjemné prostředí, komunikaci s dětmi, zapojení více smyslů, sebehodnocení dětí.

ZPĚTNÁ VAZBA je pro nás velmi důležitá.

Mrkněte na hodnocení konkrétních maminek:

Informace o sobotní škole nás velmi zaujala a účasti rozhodně
nelitujeme. Setkání s budoucími paními učitelkami bylo velmi příjemné,
mohli jsme si i s dětmi vyzkoušet nové výukové metody a syn byl nadšený.
Atmosféra i prostředí bylo velmi přátelské a milé.
Marie Lhoťanová, maminka budoucího prvňáčka Šimonka.

 

V rámci dne otevřených dveří na ZŠ Janáčkovo náměstí jsme se podívali do hodin čtení a matematiky. Dceři se obě hodiny velice líbily, stejně tak i doprovodný program. Velice oceňuji přístup učitelů, kdy jiný výsledek či postup není chybou, ale příležitostí. Také se mi líbí, že děti nejsou pouze posluchači, ale celá hodina probíhá interaktivně a všechny děti jsou pozitivně motivovány a zapojovány do úkolů. Věřím, že se dceři v této škole bude líbit. Petra Hradilová

 

Sobotní škola byla velmi vydařenou a příjemnou akcí. Pro naši mladší dceru, kterou čeká po prázdninách první školní rok, se jednalo o první „nakouknutí“ do budoucího školního prostředí. Nutno podotknout, že zcela změnilo její pohled na to, jak moc příjemná změna to bude. Na svoji starší sestře vidí nutnost pravidelné přípravy a plnění každodenních povinností a moc se do školy netěšila. Víkendová akce však byla plná zábavy včetně vystoupení školního pěveckého sboru, příjemné svačinky a zejména spousty zajímavých „zkušebních“ hodin, kde se rozhodně bylo co dozvědět a vyzkoušet ve velmi příjemném prostředí vstřícných pedagogů a vedení školy. Na děti tak dýchla přátelská atmosféra a nemají se tak důvod bát svých prvních školních dnů. My s rodinou jsme to pojali jako příjemné sobotní dopoledne, kde se našel program i pro naši starší dceru, která školu již navštěvuje ve druhém ročníku. Nejprve se „svojí troškou“ mohla podílet na vystoupení školního pěveckého sboru Brumendo a vytáhnout se tak před svojí mladší sestrou, která se už do sboru také moc těší. Další dvě hodiny pak mohla strávit na hodinách připravených pro starší žáky. Velmi zajímavá kreativní výzva na ni čekala jak v hodině českého jazyka, kde si trochu „zaveršovala“, a následně své dopoledne završila velmi atraktivní výukou informatiky na školních tabletech, kde se zapojil i tatínek. Zkrátka sobotní dopoledne, jak mát být. Maminka, Kateřina Penn.

 

Děkujeme všem za krásný společný čas a těšíme se na další setkání!

Kolektiv ZŠJN Krnov

 

Archivy