MODRÁ JE DOBRÁ, MODROBĚH NEJLEPŠÍ!

Říká se, že na dobré věci se nemá zapomínat. A tak jsme se na ZŠ Janáčkovo náměstí opět v dubnu, v rámci měsíce porozumění  autismu, pustili do příprav  již 4. ročníku Modroběhu.
a
Tentokrát jsme hlavní přípravu doprovodných stanovišť svěřili třídě  6.C, která vše  zvládla  na výbornou. Na ty, kteří Modroběh přišli podpořit, čekaly dvě možnosti absolvování trasy kolem řeky Opavice: mohli trasu projít společně se svou třídou a splnit připravené úkoly na trase. Druhá, poněkud obtížnější možnost, byla celou 2 km dlouhou trasu zaběhnout na čas a poměřit tak své výkony se  spolužáky. Velice nás  překvapilo, že mnoho  dětí se s nadšením rozhodlo pro běh.  V cíli  na každého účastníka čekala sladká odměna od našich sponzorů, kterým bychom tímto chtěli velice poděkovat: Klub rodičů ZŠJN, Optika VH Opava, Kofola Krnov, Bombus tyčinky, školní bufet – pan Chudický, mrazírny Opava.
a
♥ Poděkování také patří vedení školy za stálou podporu Modroběhu a panu řediteli K. Handlířovi za účast, mimochodem s parádním časem 11,57 min. na 2km.  Vždy nás potěší, když se k nám přidají i děti z jiných škol nebo i školek z okolí Krnova: ZŠ Úvalno, Slezská diakonie, MŠ  K. Čapka, ZŠ Žižkova  a mnoho dalších. A že jich tentokrát bylo:  přes 400 dětí!
a
Když jsme se do této akce pouštěli před lety poprvé, mnohokrát jsme od dětí slyšeli otázky:” A kdo je to autista?”, “Proč zrovna modrá barva a ne zelená?”, “A jak se mám k němu chovat?”.
Proto nás teď  o to víc těší, že spousta dětí už zná odpovědi na tyto otázky. S dětmi i dospěláky s PAS se setkáváme denně  a vždy budeme pro ně mít srdce otevřené.
a
Už teď se těšíme na další ročník.  Protože modrá je dobrá!     
Za organizátorky: Alena Dlabajová, Lenka Okapalová a Žaneta Šamánková – ZŠJN Krnov
a
a

 

Archivy