Florbalový (ne)úspěch v kraji?

V úterý 2. 5. 2023 odjeli naši starší kluci na krajské finále ve florbalu do Brušperku. Přivítala nás velmi pěkná hala i přátelská atmosféra.

Do krajského kola se dostavilo šest týmů: Ostrava, Bolatice, Kunín, Orlová, Bystřice a náš tým z Krnova.

Nejdříve se hrálo systémem každý s každým po pěti minutách. Dva nejlepší postoupili rovnou do semifinále, ostatní družstva musela o semifinále bojovat. V základní skupině se nám poměrně dařilo. V prvním zápase proti Kunínu jsme remizovali 2:2, Bystřici porazili 2:1, Orlovou 1:0, s Bolaticemi jsme remizovali 1:1 a s Ostravou jsme i přes dvoubrankové vedení uhráli remízu 4:4. Tyto výsledky nás posunuly do semifinále z druhého místa.

V semifinále, kde se již hrálo 10 minut, jsme se utkali s Orlovou. Tady se ukázalo, jak je ve sportu důležité zachovat klidnou hlavu. Kluci v zápase víceméně dominovali a ujali se vedení 1:0. Pak ale nastal zvrat. Rozhodčí odpískal aut, a k překvapení všech proti nám. A to kluky nesmírně vyvedlo z míry a z následné rozehrávky inkasovali. V této chvíli se ještě nic nedělo, času zbývalo dost. Šance přibývaly, ale soupeř z jediné střely skóroval. Poslední minuta se odehrávala již jen před brankou Orlové, přesto vstřelit druhou branku se klukům už nepodařilo a prohráli 1:2.

V souboji o třetí místo vyzvali Kunín. První část zápasu naznačovala, že herně jsou na tom naši kluci lépe. Drželi více míček na svých holích, dobře kombinovali. A když se ujali vedení, očekávalo se, že druhá branka by mohla přijít brzy. A přišla. Ale bohužel do naší branky. A po pár minutách přišla po teči naší obrany druhá. Kluci se nevzdali, bojovali, vytvořili si tlak, ale soupeř důsledně bránil. Dokonale zahustil prostor před svou brankou, a tak jediným výsledkem bylo nastřelené břevno. Prohra 1:2 nás tedy odsunula na neoblíbené 4.místo. Zklamání, nebo úspěch?

Kdyby nám někdo před krajským kolem řekl, že skončíme čtvrtí, asi bychom to brali. Po skončení turnaje jsme však byli zklamaní. Herně na tom byli kluci velmi dobře, patřili v tomto směru k nejlepším na turnaji, bohužel občas jim chyběl pověstný kousek štěstí.

Přesto bych chtěl celému týmu velice poděkovat za úspěšnou reprezentaci školy! Vždyť krajské finále se nehraje každý den. Myslím si, že po čase si i kluci uvědomí, čeho dosáhli, a že můžou být na sebe hrdí.

Sestava: Jan Šupák, Sebastian Tököli, Jakub Bedáň, Albert Baťa, Tim Ulmann, Mikuláš Fluksa, Dominik Houb, Tadeáš Stříž, Milan Kocuba, Matěj Konečný a Tobiáš Hlaváč

text a foto: Viktor Petrskovský

Archivy