Áčka hlásí „První kolo splněno!“.

I v pohádkách bývá často všechno třikrát. Princezny jsou většinou tři sestry, úkoly musí Honza splnit tři a tři sudičky stály u i kolébky Růženky. Na naší škole proběhl poslední, tedy třetí, adaptační kurz s názvem Spolu to zvládneme 2.  

   

V pátek odpoledne se dočkali i žáčci 1. A. Mnozí tušili, co všechno je čeká – to víte, kamarádi z vedlejších tříd a webové stránky školy prozradí mnoho J , ale vlastní zážitek nenahradí nic. Pro děti byly nachystány úkoly na seznámení se školou, s jejími pracovníky a dokonce někteří překonávali sami sebe. Se zavázanýma očima, držet se jen lana, to nedokáže každý.

    

Po úspěšném zdolání všech úkolů, večeře a umytí zoubků nadešla mnohými ta největší zkouška dne. Spaní bez rodičů, na karimatce a ve třídě, kterou známe jen ve dne. Všichni tento nelehký úkol zvládli na 1*. Ráno se probudili vyspaní do růžova a s dalším očekáváním. Po výborné snídani – koláčků od paní Fryšavské, za námi do školy přišli i žáci 6. A naší partnerské třídy.  Společnými silami překonali nástrahy tohoto dne a každý prvňáček našel svého parťáka šesťáka. Všichni už se těšíme na další setkání!!!

   

První projektovou část máme za sebou, prošlo jí na 146 žáků prvních a šestých tříd. Vše zajišťoval realizační tým pod vedením Jitky Klimenkové, Lukáše Křehlíka a Evy Nevídalové, který tvořilo 20 pedagogů a správních zaměstnaců. Odemkli jsme tak cestu k partnerství a bude záležet na samotných žácích, a jejich třídních učitelích jak využijí prostor, který je před nimi.

 

Za realizační tým J. Klimenková

Nejnovější příspěvky
Archivy