Pohádkový les

Slunečného, ale mrazivého pátečního dne 14.10. využily děti ze ŠD a vydaly se na celodenní výlet do podzimní přírody. Nebyl to však jen tak obyčejný výlet. Na děti čekala cesta plná překvapení, úkolů a hlavně spousta pohádkových postav,skřítků a různých strašidel. Jakmile jsme se přiblížili k lesu, už na nás z dálky mávala dubová víla, která měla pro děti připravený první úkol, jež musely splnit,aby mohly pokračovat v cestě za další pohádkovou postavou, jako byla např.smrková víla a kouzelná beruška, kterým musely děti předvést fyzickou zdatnost.

   

Z dalších postaviček to byl neposedný čertík Milan, lesní strašidla a hejkalové, ježibaba s perníčky, princ a princezna a na závěr čekala na děti Červená Karkulka s popletenou pohádkou a s košíčkem plným překvapení. Aby děti došly k určenému cíli, cestu jim ukazovali papíroví pohádkoví hrdinové z Večerníčků s hádankami, které musely vyluštit. Na konci nelehké cesty čekala na děti sladká odměna a nechyběly ani pohádkové medaile.

   

Na Ježkově paloučku jsme si společně opekli oběd a vydali se na zpáteční cestu. Pohádkový les se dětem velmi líbil a to hlavně proto,že cestou potkávaly živé pohádkové postavy.

   

Proto bych chtěla touto cestou poděkovat žákům II.stupně naší školy, kteří nám s celou přípravou a realizací této akce pomohli. Velký dík a pochvala tedy patří žákům 9.A R.Bernátové, T.Světlíkové, K.Janíčkové, B.Jelínkové, M.Gregušové a M.Slívovi, z 6.A  V.Michalíkové a A.Gregušové a ze 4.B S.Ebelové. Těšíme se s těmito žáky na další spolupráci a už přemýšlíme a chystáme strašidelnou helloweenskou cestu noční školou.

 

Text a foto: B. Šrubařová

Archivy