Žákovský parlament na návštěvě v partnerské škole

Ve středu 14.prosince se vydali členové Žákovského parlamentu naší školy na návštěvu do partnerské MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí. Pozvání přišlo jen dva dny předem, o to větší nadšení zavládlo v parlamentu a všichni se moc těšili, až zase uvidí “spolubojovníky” z prožitkového kurzu.

Ve středu 14.prosince se vydali členové Žákovského parlamentu naší školy na návštěvu do partnerské MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí. Pozvání přišlo jen dva dny předem, o to větší nadšení zavládlo v parlamentu a všichni se moc těšili, až zase uvidí “spolubojovníky” z prožitkového kurzu. Opět nás čekala parta skvělých parlamenťáků v tričkách, která se nedala přehlédnout, pan ředitel a koordinátorky parlamentu.

 

 

    

 

          

 

      

Po malém občerstvení (buchty pro nás sami upekli:-)) jsme se vydali na prohlídku školy, jejíž MŠ a ZŠ je umístěna ve staré budově a SŠ v budově nové. Všechno, co jsme viděli, bylo pro nás nové a zajímavé. V rozlehlých prostorách školy, kde bychom možná i zabloudili, bylo místo na všechno! Velká tělocvična, horolezecká zeď, posilovna, kaple, chodby , kde se můžete posadit na několik sedaček:-)  A v každé třídě jen 5 až 6 dětí. To koukáte, co? My už dnes víme, že to je právě proto, že děti s vadou sluchu nebo neslyšící potřebují speciální výuku a taky, že sportoviště nahrazují těmto našim kamarádům například hudbu a četbu. Jinak jsou ale úplně stejní jako my! A proto jsme si pak s nimi zahráli florbal, volejbal, tvořili v keramických dílnách a  zúčastnili se vánočního tvoření, ze kterého jsme si přivezli spoustu výrobků.Moc se nám na návštěvě líbilo a už se těšíme, až naši kamarádi přijedou k nám! 

Archivy