Vánoční koncert

Vánoce jsou nejkrásnější svátky v roce. Slaví se na celém světě. V Česku je za vrchol Vánoc považován Štědrý večer. K Vánocům se pojí nejrůznější tradice – strojení vánočního stromečku, věšení jmelí, krájení jablíček, posílání lodiček, chytání zlatého prasátka, kapří šupiny pod talířem, také zpívání koled, posílání vánočních přání, rozdávání dárků, pohádky, sušené ovoce, štědrovečerní večeře – kapr s bramborovým salátem a další.

Vánoce jsou nejkrásnější svátky v roce. Slaví se na celém světě. V Česku je za vrchol Vánoc považován Štědrý večer. K Vánocům se pojí nejrůznější tradice – strojení vánočního stromečku, věšení jmelí, krájení jablíček, posílání lodiček, chytání zlatého prasátka, kapří šupiny pod talířem, také zpívání koled, posílání vánočních přání, rozdávání dárků, pohádky, sušené ovoce, štědrovečerní večeře – kapr s bramborovým salátem a další. Jsou kouzelné a tajemné a to nás baví. To byl úvod „Vánočního koncertu“ pátých ročníků.

Opravdu nás to všechny velmi bavilo. Sešli jsme se společně s rodiči, abychom je potěšili a přitom vytvořili pro všechny hezkou předvánoční atmosféru, chvíli zapomněli na všední i nevšední starosti a zaposlouchali se do vánočních melodií a písniček.

I my jsme byli odměněni. Při zahájení našeho koncertu to vypadalo jako při vyhlašování významných pěveckých cen, střídaly se blesky foťáků a bylo slyšet časté cvakání. Zazpívali jsme nejznámější, ale i méně známé písničky, představili své třídní talenty ve hře na rozmanité hudební nástroje. Koncert jsme zakončili zapálením velkých prskavek a známou vánoční koledou Štědrej večer nastal. Náš „Vánoční koncert navštívilo celkem asi 120 rodičů a hostů.

Chceme velmi poděkovat rodičům a všem hostům nejen za jejich účast, ale také za to, že byli tak pozornými diváky. A to jen tak nevidí.

Text: Bokischová L.

Archivy