Vánoční příběh

Vánoce jsou naplněny tajemstvím, očekáváním a pro děti, neskutečným těšením se na  Štědrý den, kdy Ježíšek obdarovává děti dárky. A děti si kladou otázku: Proč? Příběh narození malého Ježíška v městě Betlémě, možná někdo zná, ale některé děti neví, jak to tenkrát, kdysi dávno bylo.

Vánoce jsou naplněny tajemstvím, očekáváním a pro děti, neskutečným těšením se na  Štědrý den, kdy Ježíšek obdarovává děti dárky. A děti si kladou otázku: Proč? Příběh narození malého Ježíška v městě Betlémě, možná někdo zná, ale některé děti neví, jak to tenkrát, kdysi dávno bylo. A proto nám přišli povyprávět tenhle nádherný příběh do školy řádová sestra Františka  a kněz pan Radim Zielonka. Obloha je plná hvězd a jen ta jedna nám svítí na cestu.

A když přišel na svět malý Ježíšek, padala hvězda. A říká se, že se nám splní tajné přání. Děti se v tento předvánoční čas seznámily s tím, jak přišel na svět Ježíš a  kdo byli jeho rodiče. Formou hry si prožili jejich cestu z Nazaretu až do Betléma, i to jak přenocovali ve chlévě. Také si měli možnost sestavit svoji hvězdu, která jim bude svítit na cestu jejich životem. Bylo to krásné zastavení mezi každodenním shonem a setkání s lidmi, kteří svůj život zasvětili Bohu. Děkujeme jim za to.

Text: Iva Hoferková, foto: K: Handlíř

Archivy