Exkurze dětí ŠD na Pedagogicko-zdravotnické škole

Ve středu jsme se vypravili s dětmi I. a II. oddělení školní družiny na zdravotnickou besedu, kterou nám připravili žáci druhého ročníku oboru Všeobecná zdravotní sestra. Vše probíhalo v učebnách ošetřovatelství, které jsou uzpůsobeny jako opravdové nemocniční pokoje.

Ve středu 18. 1. 2012 jsme se vypravili s dětmi I. a II. oddělení školní družiny na zdravotnickou besedu, kterou nám připravili žáci druhého ročníku oboru Všeobecná zdravotní sestra. Vše probíhalo v učebnách ošetřovatelství, které jsou uzpůsobeny jako opravdové nemocniční pokoje. Bílé nemocniční pláště budoucích zdravotních sestřiček i bratrů děti zprvu trochu znejistily, ale za chvíli zjistily, že je vlastně vše moc zábavné, zajímavé a naučné.

Po krátkém povídání si, měly možnost změřit si tlak, povozit se na nemocniční posteli, přenášení na nosítkách, obvazování části celého těla, znehybnění končetin, prohlédnutí zdravotnických nástrojů, v neposlední řadě simulace umělého dýchání a nepřímé masáže srdce na dospělé i dětské figuríně.

Všechny děti si to opravdu užily a nejedno odcházelo s tím, že by se chtělo stát zdravotníkem či záchranářem. Naše velké poděkování patří studentům Zdravotnické školy a paní Holubové, která nám exkurzi umožnila.

Text a foto: H. Tabachová

Nejnovější příspěvky
Archivy