Školní kolo olympiády v jazyce anglickém

Středa patřila všem příznivcům  jazyka anglického. Ti nejodvážnější se přihlásili do školního kola jazykové olympiády, aby mohli porovnat své znalosti se svými vrstevníky. Soutěže se zúčastnilo celkem 28 žáků a soutěžilo se ve dvou kategoriích  6.-7. ročník a 8.-9. ročník.

Středa 18.ledna 2012 patřila všem příznivcům  jazyka anglického. Ti nejodvážnější se přihlásili do školního kola jazykové olympiády, aby mohli porovnat své znalosti se svými vrstevníky. Soutěže se zúčastnilo celkem 28 žáků a soutěžilo se ve dvou kategoriích  6.-7. ročník a 8.-9. ročník. Soutěž se skládala z písemné části (test na slovní zásobu, znalost mluvnice a porozumění textu), poslechu a ústní části (čtení neznámého textu, popis obrázku a rozhovor na vylosované téma).

Rozhodování o tom, kdo je nejlepší bylo nelehké a soutěžící, zejména ti mladší ve své kategorii, porotu příjemně překvapili svými jazykovými dovednostmi. Díky skvělé diskusi v ústní části se porotci dozvěděli co mají jednotliví soutěžící nejradši a tak se mezi cenami pro vítěze objevila například i mrkev nebo kniha o historii. Všem soutěžícím děkujeme za účast, přejeme jim úspěšné zakončení prvního pololetí a vítězům blahopřejeme.

A  kdo skončil na stupních vítězů? (první dva postupují do okresního kola)

6.-7. ročník:

1. Hana Olšanská

2. Kamila Kubesová

3. Rostislav Liška

8.-9. ročník:

1. Jan Zubrvalčík

2. Daniel Křapa

3. Xenie Dohnalová

Text a foto: A. Hlaváčová

Archivy