Školní pohár ve stolním tenise

V pátek proběhl nultý ročník turnaje ve stolním tenise. Vzhledem k omezeným prostorům tělocvičny v Kasinu nakonec vše proběhlo na pavilonech naší školy. Cílem nebylo jen odstartovat tradici turnajů v tomto populárním a hezkém sportu, ale také najít sedm hráčů, kteří budou reprezentovat naši školu. Povedlo se obojí.

V pátek 24.2. proběhl nultý ročník turnaje ve stolním tenise. Vzhledem k omezeným prostorům tělocvičny v Kasinu nakonec vše proběhlo na pavilonech „A“ a „B“ naší školy. Cílem nebylo jen odstartovat tradici turnajů v tomto populárním a hezkém sportu, ale také najít sedm hráčů, kteří budou reprezentovat naši školu na Žákovské lize Mikroregionu Krnovsko ve stolním tenise. Povedlo se obojí.

Z prvního stupně se přihlásilo 6 hráčů, z druhého 13. Hráči byli rozděleni do skupin kde si zahrál každý s každým. Poté postoupili či naopak sestoupili do play-off, kde se rozhodovalo o konečném pořadí.

Na prvním stupni se očekávala spíše pomalejší hra. Oba organizátoři  byli, ale velice mile překvapeni dravostí hráčů a vysokou úrovní hry. Skupina „A“ byla natolik vyrovnaná, že musel být počítán poměr míčů, aby bylo možné určit pořadí pro play-off. Hráči předváděli krásné výkony. Skupinu těch, co nepostoupili, vyhrál po krásném a bojovném výkonu Ríša Čepek. Na třetím místě se umístil Dan Calábek, druhé obsadil P.Kostura a historicky prvním vítězem turnaje v pingpongu pro 1.stupeň se stal Martin Křiva. Nutno dodat, že první čtyři pozice byly zcela vyrovnané.

To na druhém stupni bylo k vidění vše. Od pohodového pojetí až po boj o každý bod. Vzhledem k vyššímu počtu hráčů se týmy rozdělily na 3 skupiny a z těch postupovali ti nejlepší hráči do play-off o 1. – 7. místo. Zbytek nekončil, ale nastupoval v boji o 8. – 13.místo.

Někteří pojali hru opravdu prestižně a bylo vidět, že se do reprezentačního týmu naší školy chtějí probojovat za každou cenu. Díky tomu byla úroveň opravdu vysoká a hráči do toho dávali vše. Nakonec zaslouženě vyhrál celý turnaj Daniel Choma, když ve vyčerpávajícím a nahecovaném finále porazil Radka Křižana, jež skončil druhý. Vojta Plánka nakonec udolal ve veliké bitvě Sašu Tichavského a získal třetí pozici. Místa v našem reprezentačním výběru nakonec doplnili Petr a Pavel Frankovi a Ríša Masař. Jako malou zajímavost je třeba říct, že do finále se probojovali samí fotbalisté a volejbalisté.

Skupinu o 8. – 13. místo nakonec vyhrál.. Za zmínku určitě stojí, že jediná dvě děvčata zdaleka nebyly jen do počtu. Klukům pořádně zatápěly a nakonec obsadily.

Je třeba pochválit všecky účastníky za přístup, chování i krásné výkony. Zároveň věříme, že tento turnaj byl první z mnoha dalších, které naši školu čekají a tento pěkný sport se bude praktikovat častěji.

Text a foto: M. Kopeček, K. Handlíř

Archivy