Geografie a my

I v letošním školním roce mohli žáci naší školy porovnat své zeměpisné znalosti ve školním kole zeměpisné olympiády, která proběhla koncem února, ještě před odchodem na jarní prázdniny. Vítězové se tak mohli již v předstihu připravit na těžkou konkurenci v okresním kole.

I v letošním školním roce mohli žáci naší školy porovnat své zeměpisné znalosti ve školním kole zeměpisné olympiády, které proběhlo koncem února, ještě před odchodem na jarní prázdniny.

Vítězové školního kola tak mohli již o prázdninách začít prohlubovat ještě více své geografické znalosti, aby mohli obstát v konkurenci mezi ostatními žáky základních škol a osmiletých gymnázií na okresním kole, které se bude konat dne 14.3.2012 ve SVČ Méďa.

Školního kola se zúčastnilo celkem 52 žáků ve třech kategoriích. Kategorie A pro 6. ročníky se zúčastnilo 14 žáků, kategorie B pro 7. ročníky 13 žáků a kategorie C pro 8. a 9. ročníky 25 žáků. Žáci 6. – 9. ročníků, vybaveni svými geografickými znalostmi, se poprali se záludnými zeměpisnými otázkami ve dvou testech. V prvním testu se účastníci museli spolehnout na vlastní vědomosti, nabyté ve školních lavicích, ve druhém měli k dispozici k vyplnění testových otázek atlas světa.

A kdo je vítězem a komu budeme držet 14. března palce? Je to Benjamin Fojtík(6.M) v kategorii A, Karina Marešová(7.M) v kategorii B a Jan Zubrvalčík(9.M) v kategorii C.

Vítězům moc blahopřejeme a přejeme jim hodně štěstí v dalších kolech. Ostatním účastníkům děkujeme za účast a velký zájem.

Výsledky kategorie A

Výsledky kategorie B

Výsledky kategorie C

Za kabinet zeměpisu Romana Janková

Archivy