Drommekage – buchta snů

 

Na těsto potřebujete:

3 celá vejce,

150 g cukru,

350 g hladké mouky,

3 lžičky prášku do pečiva (je to téměř celý jeden sáček – 12 g),

1 vanilkový cukr = jeden sáček 20 g,

 2 dl mléka,

50 g másla.

Na polevu potřebujete:

125 g másla,

100 g kokosové moučky,

250 g hnědého cukru, (můžete použít i klasický bílý),

1/2 dl mléka.

Vejce ušlehám s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny. Přidám v mléce rozpuštěné máslo a prosátou mouku s práškem do pečiva. Pekáč si vymažu máslem a místo vysypání hrubou moukou jako vylepšení použiju strouhaný kokos. S oblibou to dělám i u bábovek, hlavně u té banánové. Těsto vliju do připraveného pekáče a peču v troubě předehřátě na 200°C, peču 20 minut.

Během doby, kdy se buchta peče, si připravím polevu: v katrůlku rozpustím máslo, nechám v něm rozpustit cukr, přiliju mléko a chvilku nechám probublávat za stálého míchání. Nakonec přisypu kokos a směs nechám vychladnout. Po dvaceti minutách pečení buchtu vytáhnu z trouby, opatrně na ní nanesu polevu – snažím se, aby všechna nestekla ke stranám pekáče, ale aby také nějaká ulpěla na středu buchty. Znovu dám péct do trouby, tentokrát na 5- 10 minut při 220°C.

Poleva na vršku při dalším pečení zkaramelizuje. Před konzumací doporučuji ujistit se o tom, že máte svůj chrup bez kazů, aby se pro vás buchta snů nestala noční můrou. Dobrou chuť.

 

 

Archivy